На Львівщині працівники Державтоінспекції застерегли студентів від помилок на дорозі

На Львівщині працівники Державтоінспекції застерегли студентів від помилок на дорозі

21.02.13 12:52 0 1224
У Львові працівники Державтоінспекції зустрілися зі студентами державного університету фізичної культури. Правоохоронці детально розповіли юним спортсменам, які небезпеки можуть спіткати їх на дорозі, а також пояснили, що слід робити, аби не потрапити у ДТП.

Послухати повчальну лекцію від ДАІ прийшли і викладачі цього навчального закладу. Представники Державтоінспекції, насамперед, поцікавились у присутніх, чи багато серед них водіїв. Як виявилось, молоді спортсмени не так часто сідають за кермо автомобіля, а натомість віддають перевагу пішим прогулянкам та веломандрівкам. Юнаки та дівчата визнали, що не завжди сумлінно виконують Правила дорожнього руху, тож правоохоронці розповіли їм, якими невтішними можуть бути наслідки таких порушень.

Інспектор відділу ДАІ міста Львова капітан міліції Людмила Ліб нагадала присутнім, що пішоходам заборонено раптово виходити чи вибігати на дорогу, а також пояснила, чому ввечері слід носити одяг зі світловідбиваючими елементами.

«Є такий вислів: краще втратити секунду життя, аніж життя - за секунду, - підкреслила капітан міліції Людмила Ліб. - На жаль, багато пішоходів нехтують цим правилом та, поспішаючи, намагаються перебігти дорогу просто перед колесами автомобілів. Хочу застерегти вас від такої легковажності!».

Чимало корисної інформації довідались від правоохоронців і ті, хто полюбляє їздити на скутері. Цей, без сумніву, популярний серед молоді вид транспорту є найбільш небезпечним – наголосили працівники ДАІ, адже у випадку зіткнення водії «двохколісних» нерідко зазнають численних травм.

«Сідаючи за кермо скутера, обов’язково одягайте мотошолом!», - підкреслили правоохоронці. Окрім цього, вони нагадали присутнім про те, як слід поводитись на дорозі велосипедистам.

Кожну пораду представники Державтоінспекції ілюстрували яскравим прикладом із життя, а також продемонстрували студентам профілактичний ролик про безпеку дорожнього руху. Молоді люди побачили, якими жахливими можуть бути наслідки ДТП та довідалися про основні причини автопригод.

Зустріч відбувалась у формі жвавого діалогу. Присутні мали змогу розпитати в інспектора ДАІ про все, що їх цікавило та турбувало. Запитань виявилось чимало, а тем для розмови й поготів. Тож студенти попросили правоохоронців, аби ті обов’язково навідалися до них знову.

Прес-служба управління ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: На Рівненщині під тиском ...
Наступна новина: На Львівщині незабаром ...

КОМЕНТАРІ