Тернопіль: відбулось засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Тернопіль: відбулось засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

21.02.13 14:45 0 1105
20 лютого о 10:00 у приміщенні Тернопільської обласної державної адміністрації відбулося чергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

В роботі комісії взяли участь: перший заступник голови облдержадміністрації Микола Головач, начальник Територіального управління МНС України у Тернопільській області генерал-майор служби цивільного захисту Євген Лукавий, начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Василь Майка та інші посадові особи.

В якості головного на поряду денному розглядалось питання готовності органів управління цивільного захисту області, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування до виконання заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій під час пропуску льодоходу, повені та паводків у зимово-весняний період 2013 року. Також було обговорено ряд інших питань.

Доповідаючи про стан готовності підрозділів служби цивільного захисту Тернопільської області начальник відділу цивільного захисту Територіального управління МНС області підполковник служби цивільного захисту Ігор Греса відзначив, що з метою мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій весняного періоду 2013 року проведено комплекс заходів профілактичного характеру. Зокрема, розроблено відповідні плани реагування, уточнено наявність та готовність сил і засобів, дислокованих на території області, відкориговані карти-схеми зон можливого виникнення надзвичайних ситуацій під час пропуску льодоходу, організована взаємодія з службою автомобільних доріг України у Тернопільській області. В аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення створено необхідний запас пально-мастильних матеріалів, вибухових речовин, засобів підриву для проведення вибухових робіт спрямованих на захист гідротехнічних та мостових споруд та запобігання виникнення заторів під час весняної повені на водних акваторіях області. Спільно з особами відповідальними за експлуатацію мостових споруд проведено рекогносцировку п’яти мостів, що підлягають захисту під час проходження льодоходу. З особовим складом групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення проведено заняття з відпрацювання навичок здійснення вибухових робіт спрямованих на захист мостових та гідротехнічних споруд.

Під час засідання затверджено склад оперативного штабу координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пропуском льодоходу, повені та паводків. Прийнято ряд рішень, спрямованих на недопущення загибелі людей та профілактику виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру під час періоду зимово-весняного періоду 2013 року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільський район: ...
Наступна новина: Хмельницький: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ