Рівненські міліціонери за годину затримали кривдників пенсіонерки

Рівненські міліціонери за годину затримали кривдників пенсіонерки

21.02.13 15:41 0 1115
Міліціонери затримали псевдосоціальну працівницю, яка «видурила» у пенсіонерки дев’ять тисяч гривень. Мешканка села Новородчиці Острозького району повірила в історію однієї із зловмисниць про грошову реформу. На щастя, завдяки оперативним діям правоохоронців пройдисвітів уже через годину вдалося затримати.

— По обіді 19 лютого до мого помешкання прийшла молода жінка та представилась працівником управління соціального захисту, — розповідає 76-річна потерпіла Марія. — Жінка рішуче заявила, що вже з наступного дня українські гривні будуть недійсними. У подальшому всі грошові операції здійснюватимуться лише у доларах. Щоб я ніде не ходила, вона запропонувала мені поміняти всі гривні, які я назбирала, на валюту. Я їй і віддала десять тисяч гривень, які у мене були.

Перерахувавши кошти, жіночка щось записала у блокноті, а потім повернула тисячу гривень господині та пішла з будинку.

Протягом години спантеличена бабуся обмірковувала, чи правильно вона вчинила. Однак, аби остаточно впевнитися у правильності зробленого, все ж вирішила запитати поради у сільського голови. Останній, вислухавши розповідь односельчанки, одразу повідомив до міліції.

Правоохоронцям стало відомо, що зловмисниця поїхала від бабусі на легковому автомобілі червоного кольору. Крім того, пізніше з’ясували марку легковика та декілька цифр номерного знаку.

На розшук підозрюваних осіб було орієнтовано увесь особовий склад міліції. Вже впродовж години працівники ВДАІ Острозького МВ УМВС затримали автомобіль та осіб, які підозрюються у скоєнні злочину.

Під час несення служби із забезпечення безпеки дорожнього руху співробітники ДАІ Острозького району отримали повідомлення від чергового міськрайоргану, що необхідно затримати автомобіль ВАЗ 2109 червоного кольору, у якому можуть знаходитися особи, які підозрюються у скоєнні шахрайських дій. На одній із вулиць Острога міліціонери помітили та зупинили червону “дев’ятку”. В салоні авто були водій та дві жінки, зовні схожі на тих, яких розшукували.

На місце затримання викликали слідчо-оперативну групу Острозького міськвідділу міліції. Під час огляду у підозрюваних виявили дев’ять тисяч гривень. Для з’ясування обставин події зловмисників доставили у відділ міліції, а ВАЗівку помістили на арештмайданчик.

На даний час підозрювана у шахрайстві 43-річна жителька Чернігівської області затримана. Подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною першою статті 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

А Марія Харитонівна, коли дізналась, що її кривдницю затримали, не струмуючи своїх почуттів щиро дякувала працівникам Державтоінспекції, адже останні заощадження, котрі збирала бабуся, їй повернуть.

Розслідування цієї події знаходилося на особистому контролі у начальника УМВС України в Рівненській області генерал-майора міліції Василя Лазутка, адже це не перший випадок в області, коли псевдосоціальні працівники ошукують людей похилого віку. Саме тому очільник міліції Рівненщини вкотре звертається до жителів області з проханням бути обачними та не вірити незнайомцям, які пропонують здійснити будь-які махінації з коштами.

ВДАІ УМВС України в Рівненській області
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Промисловий потенціал ...

КОМЕНТАРІ