На Львівщині за крадіжку металу засуджено двох чоловіків

На Львівщині за крадіжку металу засуджено двох чоловіків

21.02.13 19:07 0 1066
Двоє мешканців міста Стрия, які хотіли збагатитись за чужий рахунок, відбувають заслужене покарання. За рішенням суду 26-річний крадій ізольований від суспільства на 4 роки 6 місяців, а його 39-річний спільник, який вчинив злочин уперше, – звільнений від відбування покарання з випробуванням.

Погодьтеся, для того, щоби збудувати дім, придбати щось для дому чи садиби, необхідно довго працювати, відкладати та заощаджувати. Водночас, існують люди з іншими поглядами на це. Навіщо довго та тяжко працювати, якщо можна у когось забрати, вкрасти, присвоїти та швидко збагатитися?

Як бачимо, добуті таким чином гроші, збагачення не приносять. А от потерпілі від таких злочинів довго не можуть оговтатись.

Так, у червні минулого року мешканець Стрия, повернувшись додому, виявив відсутність металевих рейс та труб, що знаходились на його подвір’ї. Ці металеві вироби залишились ще з тих часів, коли чоловік зводив власний дім. Виявивши крадіжку, він звернувся до правоохоронців.

Згодом працівники міліції встановили крадіїв. Ними виявились 27-річний та 39-річний місцеві мешканці, обоє безробітні. Як з’ясувалось, молодший зі спільників таким промислом займався не вперше.

Зловмисники, запримітивши на чужому подвір’ї металеві вироби, задумали їх присвоїти. Металеві труби та рейси у руках не понесеш, тож 27-річний молодик попросив автомобіль у батька. Удвох зі спільником вони проникли на огороджене подвір’я. Завантажили рейси і труби у машину та зникли з місця події. Наступного дня продали вказаний метал, а виручені кошти поділили.

За вироком Стрийського міськрайонного суду 39-річного місцевого мешканця засуджено до 3 років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з випробуванням зі встановленням іспитового строку - 3 роки. Врахувавши те, що 26-річний спільник вчинив злочин під час іспитового строку, суд призначив покарання у вигляді 4 років 6 місяців позбавлення волі, частково приєднавши покарання за попереднім вироком.

Наразі обоє вже відбувають покарання – у грудні минулого року вирок вступив у законну силу.

Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ