На Рівненщині під тиском селян зобов'язали ліквідувати лінію з протруювання зерна

На Рівненщині під тиском селян зобов'язали ліквідувати лінію з протруювання зерна

21.02.13 12:52 0 1277
Під тиском громади та зважаючи на загрозу життю і здоров'ю мешканців села Симонів під час сесії сільради депутати одностайно ухвалили рішення, яким зобов'язали ТОВ "Євроінвестбуд" ліквідувати лінію із протруювання зерна, що розташована в центрі села, і вивезти устаткування за межі населеного пункту. Про це 21 лютого 2013 року повідомив керівник юридичної служби Рівненської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ярослав Калька.

Як розповів націоналіст, до громадської приймальні Рівненської обласної організації ВО "Свобода" звернулася ініціативна група людей із сіл Симонів та Франівка Гащансього району Рівненщині. Люди скаржилися щодо встановлення без жодних дозвільних документів на орендованій земельній ділянці в центрі села Симонава устаткування для протруювання зерна. Селяни стверджують, що функціонування такого об'єкту негативно впливає на їхній стан здоров'я та обурюються, бо поруч розташована школа, садок, клуб та ФАП.

"Перемовини щодо демонтажу устаткування для протруювання зерна тривають із серпня 2012 року. Представники "Свобода" (керівник громадських приймалень ВО "Свобода" у Рівненській області Олександр Савчук, керівник юридичної служби Рівненської обласної організації ВО "Свобода" Ярослав Калька та в.о. голови Гащанської районної організації ВО "Свобода" Тарас Гоменюк) зустрічалися із представниками агрофірми ТОВ "Євроінвестбуд". Підприємці неодноразово обіцяли як нам, так і громаді, що устаткування вивезуть за межі населеного пункту, проте обіцянки не виконали. Тому зважаючи на тиск громади та загрозу життю та здоров'ю симонівців, під час сесії сільради депутати одностайно ухвалили рішення, яким зобов'язали ТОВ "Євроінвестбуд" ліквідувати лінію із протруювання зерна, що розташована в центрі села, і вивезти устаткування за межі населеного пункт", – зазначив Ярослав Калька.

Керівник юридичної служби Рівненської обласної організації ВО "Свобода" Ярослав Калька також наголосив, що справа щодо демонтажу небезпечного обладнання нині перебуває в суді, де він представлятиме інтереси громади, і підкреслив, що сподівається на перемогу, адже для цього є всі підстави.

"Обладнання, яке використовують для протруювання зерна, розташоване в межах населеного пункту та активно експлуатується. А це негативно вливає на навколишнє середовище та здоров'я місцевих жителів, оскільки воно розміщене неподалік від дитячого садка, школи, фельдшерсько-акушерського пункту та клубу. Наступне, ТОВ "Євроінвестбуд" здійснило розміщення нерухомого майна, включно з обладнанням для протруювання зерна на орендованій земельній ділянці без будь-яких дозвільних документів. Зараз навіть не можемо пояснити, що це за нерухоме майно і яке устаткування там розташовано, і яка його правова природа. Після численних перевірок правоохоронними органами та різного роду інспекціями, ініціативній групі було рекомендовано звернутися до суду щодо повернення ситуації в правову площину. Зараз справа перебуває на розгляді в господарському суді Рівненської області і є всі підстави говорити про її позитивне рішення для селян", – розповів Ярослав Калька.

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Старосинявський район: ...
Наступна новина: На Львівщині працівники ...

КОМЕНТАРІ