На Рівненщині день соціальної справедливості - день особливої уваги до тих, хто потребує соціального захисту

На Рівненщині день соціальної справедливості - день особливої уваги до тих, хто потребує соціального захисту

22.02.13 08:36 0 2065
20 лютого, у День соціальної справедливості, працівники служби зайнятості Рівненської області особливу увагу приділили тим, хто потребує допомоги, поради, дієвих заходів соціального захисту.

На базі Рівненського міського центру зайнятості відбувся День відкритих дверей, в рамках якого проведено ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю. На ярмарку 9 роботодавців представили 21 вакансію за 16 професіями. Спілкувалися із роботодавцями та отримали консультації щодо працевлаштування 40 безробітних з інвалідністю, 15 з них отримали запрошення на остаточну співбесіду щодо працевлаштування до керівників підприємств.

Для безробітних з інвалідністю проведено тренінг «Формування активної життєвої позиції в осіб з особливими потребами». Заняття проводила тренер, інвалід І групи Наталія Колесова, переможниця багатьох міжнародних змагань, володарку Кубка світу з бальних танців на візках.

У Рівненському навчально-реабілітаційному центрі «Особлива дитина» для дітей з інвалідністю та їхніх батьків відбувся навчально-пізнавальний профорієнтаційний захід «Моя майбутня професія». Майстер-класи за професіями «квіткар» та «майстер з виготовлення художніх виробів з бісеру» для вихованців провели викладачі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Діти взяли також участь у професіографічно-розважальних вікторинах.

Відбувся круглий стіл «Шляхи забезпечення соціальної справедливості та соціального захисту жителів області» за участю керівників обласного центру зайнятості, департаменту соціального захисту населення Рівненської облдержадміністрації, Головного управління Пенсійного фонду в Рівненській області, виконавчої дирекції Рівненського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Рівненського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, служби у справах дітей, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Рівненській області, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Федерації профспілок Рівненської області, представників регіональних ЗМІ. Партнери обговорили актуальні проблеми соціального захисту населення, внесли пропозиції до плану спільних дій.

Директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук, виступаючи під час круглого столу, підкреслив, що досягнення соціальної справедливості вимагає не голослівних обіцянок, а дієвих практичних кроків на шляху вирішення проблем кожної конкретної людини, забезпечення високої якості, доступності й оперативності у наданні соціальних послуг. Тут не обійтися без тісної співпраці усіх сторін соціального діалогу.

Цього ж дня у центрах зайнятості області відбулися дні відкритих дверей; зустрічі з дітьми-сиротами, особами передпенсійного віку, інвалідами; інформаційні семінари з питань зайнятості, гендерної рівності, запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці, забезпечення рівних можливостей при прийомі на роботу; профорієнтаційні заходи для учнівської молоді; ярмарки вакансій; круглі столи з питань соціального захисту тощо. Усього цього дня було проведено 88 різноманітних заходів, у яких взяли участь понад півтори тисячі безробітних, шукачів роботи, учнів шкіл, 373 роботодавці. Профорієнтаційні послуги отримали понад 1400 осіб, 79 шукачів роботи спрямовано на співбесіду до роботодавців з приводу працевлаштування. У заходах взяли участь представники органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, соціальних фондів, засобів масової інформації.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості

Читайте також: Няня для новорожденных. Подбор домашнего персонала.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку кП ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ