В Луцьку кП «АвтоПаркСервіс» зобов’язали  дотримуватись вимог чинного законодавства в  організації паркування транспортних засобів

В Луцьку кП «АвтоПаркСервіс» зобов’язали дотримуватись вимог чинного законодавства в організації паркування транспортних засобів

22.02.13 08:35 0 2358
Члени виконавчого комітету заслухали звіт про роботу директора комунального підприємства «АвтоПаркСервіс» Олександра Кралюка.

За його словами, це комунальне підприємство було створене рішенням міської ради з метою задоволення потреб та інтересів територіальної громади у його послугах. Майно підприємства належить до комунальної власності територіальної громади м. Луцька та закріплене за підприємством на правах господарського відання.

Рішеннями Луцької міської ради від 19.11 2008 № 32/7 та від 25.03.2009 38/13 «Про визначення оператора на здійснення організації і експлуатації місць платного паркування автотранспорту у м. Луцьку», КП «АвтоПаркСервіс» був наданий дозвіл на облаштування місць платного паркування автотранспорту у м. Луцьку. На парковках данного підприємства паркувалися різноманітні автомобілі: від легкових до спецтехніки, вантажівок та автобусів (www.sat-nn.net).

Аналізуючи роботу цього комунального підприємства, можна констатувати, що покращення його фінансового стану було досягнуто за рахунок:

посилення належного контролю з боку керівництва підприємства за роботою паркувальників;

розроблення плану заходів, щодо забезпечення беззбиткової фінансово-господарської діяльності підприємства;

вжиття заходів щодо збільшення обсягів наданих послуг, зокрема, запроваджено договорів з фізичними та юридичними особами про надання послуг з паркування;

на виконання вимог ст.115 КЗпП України, продовжено вжиття заходів, щодо недопущення появи заборгованості із виплати заробітної плати працівникам;

розширення кількості паркувальних місць за рахунок вул. Єршова.

Протягом першого кварталу 2012 року, комунальне підприємство «АвтоПаркСервіс» працювало на паркувальних майданчиках: вул. Кафедральна; вул. Глушець; вул. Замкова; вул. Конякіна.

Протягом усього 2012 року, КП «АвтоПаркСервіс» працювало на відведеному місці для паркування, що на вул. Єршова (від вул. Карбишева до нафтобази WOG).

Однак, з 1 квітня 2012 року вступила в дію вимога про те, аби всі паркувальні майданчики були обладнанні паркоматами. Підприємство не має можливості їх придбати, тому роботи на усіх паркувальних майданчиках, окрім того, що на вул Єршова, були припинені.

Як зауважив директор підприємства Олександр Кралюк, не можна не враховувати зростання інтенсивності та щільності життя міста, зміни законодавства, підвищення рівня вимог громади до якості послуг інше. Все це вимагає ґрунтовності у плануванні подальшого розвитку. А тому такі бачення розвитку ринку паркування нашого міста, як: зонування території міста (щодо послуг з паркування), введення новітніх систем розрахунків (паркоматів, терміналів безготівкового розрахунку тощо), застосування нових для нашого міста систем паркування та контролю за зонами паркування (біо- та вело- парковки, системи віддаленого відеоспостереження) та багато іншого - це лише малий перелік напрацювань КП «АвтоПаркСервіс».

Також Олександр Кралюк повідомив, що нині ведуться перемовини з потенційними інвесторами.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що нині у місті напружена ситуація із паркуванням автотранспорту. У цьому питанні, за його словами, необхідно навести лад. Зокрема, через хаотичне паркування транспорту на вул. Братковського, Замковій площі на них утруднений проїзд.

Також Микола Романюк зауважив, що необхідно вирішувати питання й з авторинком. Через велику кількість автомобілів, які паркуються на вул. Єршова у дні роботи ринку, іншому транспорту важко проїхати. Це створює небезпеку, адже там знаходиться нафтобаза та інші небезпечні об’єкти, і в разі надзвичайної ситуації, аварійним службам туди буде важко доїхати.

Тож члени виконкому вирішили взяти до відома звіт директора КП «АвтоПаркСервіс» та зобов’язати його: забезпечити належний контроль за повнотою надходження коштів від наданих комунальним підприємством послуг, дотриманням вимог чинного законодавства з питань, що стосуються організації паркування транспортних засобів; дотримання встановленого порядку проведення касових операцій, належне збереження залишку прийнятої готівки; вивчити доцільність та в термін до 01.04.2013 надати пропозиції щодо віднесення за належністю затрат комунального підприємства, які тривалий час обліковуються на рахунку капітальних інвестицій.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині день ...

КОМЕНТАРІ