У Луцьку відбувається засідання  Асоціації міст України

У Луцьку відбувається засідання Асоціації міст України

22.02.13 08:52 0 1654
У конференц-залі готелю «Україна» відбулося відкриття засідання Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» в рамках проекту «Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні» «ДІАЛОГ», який реалізується спільно з Агентством США з міжнародного розвитку.

Від міської влади гостей привітав перший заступник міського голови Святослав Кравчук. Він подякував усім, хто приїхав до нашого міста, побажав плідної роботи учасникам засідання Секції АМУ з питань соціального захисту і висловив сподівання, що спілкування, обмін досвідом дадуть можливість покращити соціальне обслуговування у їхніх регіонах. Святослав Кравчук передав найщиріші вітання від Луцького міського голови Миколи Романюка і розповів про економічний потенціал міста і області. Детальніше він зупинився на соціальній сфері, освітній, медичній, туристичній галузях краю, познайомив з історією міста.

Про організацію соціального захисту населення, надання соціальних послуг у місті Луцьку розповідала директор департаменту соціальної політики Луцької міської ради Лариса Боярин.

Вона повідомила, що основними напрямками діяльності департаменту є:

призначення державних соціальних допомог, в тому числі і постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС; надання житлових субсидій; відшкодування коштів за надані пільги; захист інвалідів, ветеранів війни та праці; розробка та реалізація міських соціальних програм.

Штатна чисельність працівників департаменту соціальної політики складає 119 штатних одиниць.

З метою покращення надання соціальних послуг в громадській приймальні департаменту на першому поверсі облаштовані зал очікування, кабінет прийому документів та дитячий куточок. Входи та виходи цих приміщень сплановано так, аби потоки відвідувачів не пересікались та не заважали один одному.

Зазначені кабінети облаштовано засобами звукового та візуального оповіщення про вільний стіл прийому громадян. Також на екран виводиться інша корисна для відвідувачів інформація щодо соціального захисту.

Приміщення департаменту соціальної політики Луцької міської ради всередині та ззовні облаштовано з урахування потреб людей з обмеженими фізичними можливостями.

Для оптимізації процесу прийому документів спеціалістами громадської приймальні здійснюється прийом та надаються консультації щоденно (крім вихідних) з 07.00 до 21.00 год. без перерви на обід. У департаменті діє два номери гарячої лінії, за якими мешканці міста можуть отримати консультації з питань, що належать до компетенції департаменту. Згідно з реєстром адміністративних послуг, департамент соціальної політики надає 49 соціальних послуг. Відповідно до кожної з них було розроблено інформаційні картки. Дані інформаційні картки громадяни можуть отримати як в міській раді, так і безпосередньо в департаменті.

Щоквартально проводяться оперативні наради по підсумках роботи із зверненнями громадян та аналіз результатів по анкетуванню громадян щодо якості наданих їм соціальних послуг працівниками департаменту.

Протягом 2012 року за призначенням державних соціальних допомог та житлових субсидій від громадян міста надійшло 48802 звернень. Призначено та виплачено допомог 24381 одержувачам на загальну суму 171727,8 тис. грн та житлових субсидій 8429 одержувачам на суму 12813,6 тис. грн.

Протягом 2012 року по соціальних програмах на соціальний захист постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи населення використано 7 млн 218, 9 тис. грн.

На особливому контролі в департаменті знаходиться питання соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці. Соціальний захист зазначеної категорії громадян передбачає їх пільгове оздоровлення, забезпечення засобами реабілітації та виплати компенсацій.

У місті діє Комплексна міська програма соціального захисту населення на 2011-2015 роки, яка спрямована на забезпечення комфортного соціального клімату та досягнення позитивних зрушень щодо рівня та якості життя незахищених верств населення на основі ефективного використання бюджетних ресурсів міста.

Директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька Галина Шатецька презентувала роботу терцентру.

Учасники зібрання обговорили проект звернення до Президії Правління Асоціації міст України щодо проблемних аспектів у реформування сфери соціального захисту, системи надання соціальних послуг; питання для проведення соціологічного дослідження у сфері соціального захисту; проблеми галузі, обмін досвідом виконання делегованих повноважень у сфері соціального захисту та інші нагальні питання.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: за ...

КОМЕНТАРІ