В Луцьку депутати підтримали ініціативу створення Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів»

В Луцьку депутати підтримали ініціативу створення Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів»

22.02.13 10:02 0 1012
Відбулося засідання постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму. Депутати Павло Данильчук, Микола Дендіберін, Наталія Бунда, Тарас Бас, Андрій Калахан взяли до відома інформацію про роботу Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Його директор Ліна Галан розповіла про головні напрямки діяльності центру. Під їхньою опікою перебуває 14 категорій населення. Депутатів цікавило, яку допомогу надає центр громадянам, які повернулися з місць позбавлення волі. Доповідачка повідомила, що минулого року вони допомогли 17 особам названої категорії. Зокрема, допомагали виготовити втрачені паспорти, працевлаштуватися, обстежували житло, у яке громадяни, які повернулися з місць позбавлення волі, мали поселитися. Крім того у центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працює психолог, який безоплатно допомагає громадянам названої категорії з питань адаптації.

Начальник відділу розвитку туризму управління міжнародного співробітництва та туризму міської ради Наталія Бунда ініціювала створення Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів». Вона запевнила, що це допоможе створити туристичний продукт, аналогів якому немає в Україні. Він охопить п’ять областей України, а в перспективі новий туристичний маршрут проляже містами Литви, Польщі, Білорусі. Павло Данильчук висловив думку, що не завадило б більше уваги приділити українським історичним постатям, зокрема, створити маршрут князям Острозьким чи Романовичам. Проте більшості депутатів пропозиція колеги сподобалися, і вони підтримали проект цього рішення.

Депутати взяли до відома інформацію начальника управління міжнародного співробітництва та туризму міської ради Миколи Іванюка про роботу міської ради з містами побратимами та керівників комунальних підприємств «Естет» і «Газета «Луцький замок» про роботу у 2012 році.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ