На Волині питання запобігання негативних наслідків весняної повені розглядалось на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС

На Волині питання запобігання негативних наслідків весняної повені розглядалось на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС

22.02.13 10:55 0 970
20 лютого в Луцьку під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Башкаленка відбулось засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На нараді розглядались актуальні питання забезпечення цивільного захисту населення, зокрема про водогосподарську обстановку та прогноз щодо проходження повені, а також щодо готовності відповідних служб області до безаварійного пропуску льодоходу, талих вод та можливих дощових паводків.

Начальник обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук зазначив, що ситуація щодо рівня води в річках по області стабільна і контрольована. Підготовлено детальні плани безпечного пропуску льодоходу і весняного паводку, відпрацьовано порядок реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з цими явищами.

У випадку підняття рівня річкових вод внаслідок різкого сніготанення та погіршення паводкової ситуації будуть вжиті заходи для недопущення підтоплення населених пунктів – працюють численні польдерні насосні станції, які відкачуватимуть надлишкову воду.

Начальник обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук запевнив, що оперативно відреагувати готові також і підрозділи служби «101»: у розпорядженні рятувальників є потужні насосні станції, переносні мотопомпи, плаваючий транспортер, інженерна техніка. Всі засоби пройшли технічне обслуговування і знаходяться в справному стані для ефективної допомоги населенню у разі загрози підтоплення житлових будинків.

Голова комісії наголосив, що за участі органів влади потрібно вжити дієвих і своєчасних заходів на місцях – слід активно залучати громади для очистки дренажних та водовідвідних внутрішньогосподарських каналів та потічків в межах населених пунктів, що сприятиме безперешкодному проходженню талих вод до меліоративних каналів.

З огляду на важливість для області упередження ще однієї проблеми – запобігання пожежам в лісах, на сільгоспугіддях і на торф’яниках під час посушливого весняного пожежонебезпечного періоду, рішенням комісії затверджено відповідний Комплексний план проведення превентивних заходів з цих питань.

Управління ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині 25.02 ...

КОМЕНТАРІ