Спеціалісти: На Волині передповенева ситуація прогнозована та цілком контрольована

Спеціалісти: На Волині передповенева ситуація прогнозована та цілком контрольована

22.02.13 12:40 0 1166
Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко провів чергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Головне з питань порядку денного – аналіз передповеневої ситуації, прогноз щодо проходження повені та готовність водогосподарських організацій до безаварійного пропуску весняної повені та дощових паводків. Зокрема, спеціалістами зазначалося, що на ситуація в області прогнозована і цілком контрольована, хоча погодні умови, через надмірні опади та часті відлиги, є досить складними. На всіх річках Волині з початку місяця спостерігається підвищення рівнів води. На заплавах - річкові води у Ратнівському, Любешівському та Маневицькому районах, тут періодично працює від 5 до 14 насосних станцій, які відкачують надлишкову воду. Сформовано детальні плани пропуску льодоходу, повені і паводків, розроблено 3 додаткові схеми реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з можливими гідродинамічними аваріями (всього розроблено 12 схем). Також управліннями водного господарства перевірено технічний стан гідроспоруд, водосховищ, ставків та меліоративних систем. Підготовлено до роботи 32 аварійні бригади в кількості 334 чоловік, 72 одиниці техніки, зарезервовано аварійний запас матеріалів.

Начальник управління водних ресурсів Ростислав Кравчук повідомив, що насосними станціями вже відкачано понад 8 млн кубічних метрів надлишкової води.

Для забезпечення проходження льодоходу в області створено оперативні штаби, а кожен підрозділ МНС забезпечений необхідними водоплавними засобами та пожежними автомобілями, повідомив головний рятувальник області Володимир Грушовінчук. Він нагадав заступникам голів райдержадміністрацій, на необхідності тримати в резерві пісок та щебінь, щоб рятувальники змогли вчасно зреагувати та створити перепони для повеневої води.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко наголосив на необхідності постійної взаємодії між гідрометеоцентром, водогосподарниками, службою з надзвичайних ситуацій, а також органами місцевої влади та місцевого самоврядування, районними службами цивільного захисту та іншими організаціями. Він також зазначив про актуальність обміну інформацією про гідрологічну ситуацію з сусідніми областями, в тому числі і у Білорусі, а також Хрінницькою ГЕС. Також Олександр Башкаленко зауважив, що не слід виключати можливість підтоплення неприродного характеру, як от неконтрольовані чи аварійні скиди води зі ставків і водосховищ, прориви дамб чи підпору води від захаращення русел, особливо на малих річках. Окрім того перший заступник голови облдержадміністрації дав відповідні доручення щодо створення резерву аварійного запасу матеріалів (мішкотари, паливно-мастильних матеріалів, піску, каменю) у районах області, а також до початку повені організувати обстеження кюветів і каналів в межах та поблизу населених пунктів і силами громад очистити їх від сміття.

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ