На Рівненщині прокуратура попередила незаконне надання у користування земельної ділянки площею 55 га

На Рівненщині прокуратура попередила незаконне надання у користування земельної ділянки площею 55 га

22.02.13 20:20 0 1183
Органи прокуратури Рівненської області продовжують здійснювати перевірки, як органи державної виконавчої влади та місцевого самоврядування дотримуються вимог законодавства при розпоряджанні землею сільськогосподарського призначення.

Так, прокурор Радивилівського району встановив, що посадові особи однієї із сільських рад всупереч вимогам Земельного кодексу України, прийняли рішення про передачу в оренду приватному підприємству земельну ділянку площею 55 га зі складу земель запасу сільськогосподарського призначення, в той час, як насправді, ці землі перебувають за межами населеного пункту та питання щодо розпоряджання ними не відноситься до компетенції сільради.

У зв’язку з цим прокурор району вніс сільському голові подання з вимогою усунути порушення земельного законодавства та повернути земельну ділянку до земель запасу.

За результатами проведених цьогоріч перевірок у сфері земельних правовідносин органами прокуратури Рівненщини розпочато 2 кримінальні провадження. Органами влади, місцевого самоврядування та контролю розглянуто із вжиттям заходів 15 подань, за якими до дисциплінарної відповідальності притягнуто 10 посадових осіб.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: Тернопільщина: Валентин ...

КОМЕНТАРІ