Михайло Костюк: Наше майбутнє – тільки за працюючим селом

Михайло Костюк: Наше майбутнє – тільки за працюючим селом

22.02.13 12:55 0 1173
На основі завершеного Аграрного паспорта Львівської області розроблена Програма розвитку сільських територій до 2015 року і це є тільки основою для більш детальної стратегії «Галицьке село» до 2025 року.

Про це під час Колегії Львівської облдержадміністрації повідомив голова ОДА Михайло Костюк.

Він розповів, що у 2012 році приділено багато уваги пошуку шляхів розвитку аграрно-промислового комплексу краю і в цьому визначені пріоритетні напрямки.

Голова Львівської ОДА наголосив, що Аграрний паспорт області показав, що розвиток великих агропромислових холдингів у області – це, звичайно, рушійна сила для розвитку галузі та забезпечення населення комплексом продуктів, фінансового результату тощо, але разом з тим Львівська ОДА поставила перед собою більш глобальне завдання.

Михайло Костюк наголосив, що через розвиток малих та середніх сімейних форм ведення господарства на основі приватної власності на землю стане програмою пробудження українського села на Львівщині. «Нагадаю, що аналогічна програма опрацьовується і Президентом України та Кабінетом Міністрів України», – зазначив керівник області.

Він наголосив, що ОДА взяла на себе формування більш глобальної програми, яка напрацьовується на основі досвіду нашого краю – це програма «Галицьке село». Основні аспекти цієї програми, каже Михайло Костюк, обговорюються із сільським активом, головами сільських та селищних рад.

У області, розповів Михайло Костюк, закінчується навчання сільських голів, після чого відбудеться комплексне навчання сільського активу, сільської бізнес-ініціативи заради того, щоб методологічно, використовуючи механізми фінансової компенсації, які забезпечує уряд, а також передовий досвід – розбудити наше галицьке село до роботи і щоб економічні відносини були принциповими між селом та містом.

«З метою розвитку кооперації на селі також розроблено концепцію Програми підтримки та розвитку с/г кооперативів, зокрема виробничих. Я хочу, щоб усі розуміли, що наше майбутнє – тільки за працюючим селом», – сказав Михайло Костюк.

Голова ОДА також повідомив, що у 2012 році на Львівщині також підписано 107 грантових угод із сільськогосподарськими підприємствами, які спеціалізуються на вирощування фруктово-овочевих культур, овочах тощо.  Ці підприємства освоїли грантових коштів аж на 10 мільйонів гривень, що є надзвичайно мало.

Михайло Костюк наголосив, що позавчора, доповідаючи на колегії Мінагрополітики, попросив керівництво Міністерства та його провідних менеджерів виступити із підтримкою сільського виробника на основі проектних рішень та довготермінових зобов’язань, адже це може стати основою динамічного розвитку нашого села.

«Оскільки дотація скрізь і усюди – це так само, як і латання на усіх дорогах. Латаємо дороги постійно і всюди, а результат маємо нульовий. Так само, дотуючи постійно щось на селі, ми маємо постійну стагнацію і розвиток», – сказав Михайло Костюк.

Голова Львівської ОДА також поінформував усіх членів Колегії про те, що у області уже визначено структуру реорганізації галузі охорони здоров’я, відновлюється робота дитячих навчальних закладів, підготовлено ряд заходів із підвищення рівня соціальних стандартів та рівня працівників соціальної сфері.

«У системі реформування медицини ми пішли схемою здорового та виваженого підходу до реформи і взяли за основу реформування первинної, сімейної медицини та фельдшерсько-акушерських пунктів, зокрема у першу чергу у сільській місцевості, адже там доступ до медицини вважається найбільш віддаленим.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Кошти, зібрані ...
Наступна новина: На Волині державна відзнака

КОМЕНТАРІ