Тернопільська область: необережність під час паління призвела до виникнення двох пожеж та травмування людини

Тернопільська область: необережність під час паління призвела до виникнення двох пожеж та травмування людини

22.02.13 08:45 0 1064
20 лютого о 07:05 до оперативно-диспетчерської служби оперативно координаційного центру Територіального управління МНС в області надійшло повідомлення про дим з квартири на вулиці Вербицького в обласному центрі.

Пожежу ліквідовано населенням до прибуття пожежно-рятувального підрозділу. Вогнем пошкоджено стіл. Завдані пожежею збитки встановлюється.

Ймовірна причина виникнення пожежі – необережність під час паління.

21 лютого о 04:45 на пункт зв’язку 9-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення від чергового лікаря Бучацької центральної районної клінічної лікарні про те, що до приймального відділення лікувального закладу було доставлено громадянина П., 1955 року народження з діагнозом «Термічні опіки лівої та правої стопи І-ІІ ступеня». Чоловік зазнав травмування внаслідок загоряння матрацу, яке ймовірно виникло через необережність під час паління в ліжку.

Пожежу було ліквідовано сином потерпілого. Збитки встановлюються.

В обох випадках необережність при під час паління ледь не призвела до трагедії.

Дуже часто саме необережність при палінні стає причиною майже половини трагічних випадків, як свідчить статистика, найчастіше це стається в нетверезому стані. Це є результатом того, що чимало курців мають небезпечну звичку ходити в кімнаті із запаленою цигаркою, палити сидячи за столом чи на кріслі, або взагалі лежачи на ліжку. Якщо до цього додати нетверезий стан людини, коли та втрачає пильність, погано контролює свої дії і в будь-який час може заснути, ситуація набуває максимальної небезпеки. Іскра або недопалок непомітно падають на тканинне покриття, яким заслана підлога, обшиті меблі, чи на білизну. Як результат, згодом речі починають тліти, а їдкий дим поступово заповнює оселю. Зазвичай, винуватець пожежі та люди, які з ним мешкають, в цей час вже відпочивають і тому часто не можуть своєчасно прокинутися та врятуватися.

Державна служба України з надзвичайних ситуації вчергове застерігає громадян: аби не сталося лиха дотримуйтесь елементарних правил пожежної безпеки, зробіть все залежне від вас, щоб зберегти від вогню своє майно та життя!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ