Тернопіль: Управління ЖКГ міськради отримало завдання попрацювати ще ефективніше в поточному році

Тернопіль: Управління ЖКГ міськради отримало завдання попрацювати ще ефективніше в поточному році

22.02.13 14:00 0 1217
Працювати над залученням зовнішніх інвестицій, ретельніше слідкувати за роботою жеків та підприємств, що займаються прибиранням міста, а також першочергово вирішити проблеми з дорожніми ямами і бродячими собаками у Тернополі повинні комунальники у 2013 році.

Про роботу комунальної сфери міста у 2012-му прозвітував начальник управління ЖКГ, благоустрою та екології міськради Микола Лесів.

За його словами, зважаючи на недофінансованість галузі, з поставленими у минулому році завданнями комунальники впоралися.

Зокрема проведено реконструкцію Набережної Тернопільського ставу, вулиці Валової, фонтанів на бульварі Т. Шевченка, капітально відремонтовано вулиці Тернопільську, Чарнецького, Карпенка, проведено реконструкцію перехрестя Бережанська-Львівська-Мазепи-Кривоноса.

Крім того, встановлено 79 індивідуально-теплових пунктів та 15 нових зупинок.

Попри зношеність теплових, водо-каналізаційних мереж та обладнання вдалося належно забезпечити тернополян водою та теплом.

Загалом на потреби житлово-комунальної сфери у 2012 році освоєно 70 мільйонів 600 тисяч гривень.

На капітальний ремонт шляхово-мостового господарства витрачено 10 мільйонів 325 тисяч гривень, поточний ремонт - 6 мільйонів.

На утримання житлового фонду використали 4 мільйони гривень, на покрівлі - 1 мільйон 278 грн, двори – понад 450 тисяч, ліфти – понад 300 тисяч гривень, зовнішнє освітлення – 4 мільйони 600 тисяч гривень.

«Передбачити, наскільки сніжною буде наступна зима, неможливо, тому ми повинні бути готові і належно забезпечені технікою в наступному зимовому сезоні. Цьогоріч ми впоралися з непередбачуваною ситуацією. Однак на наступний рік будемо готуватися ще краще.

Тому вже в квітні цього року управління повинне визначити, скільки засобів техніки повинно бути в балансоутримувача, аби належно забезпечувати прибирання визначеної за ним території. Договори оренди при заключні угод не прийматимемо, технічне забезпечення має бути в наявності у балансоутримувача, аби знати точно, скільки одиниць техніки в нашому розпорядженні», - зазначив заступник міського голови Владислав Стемковський.

Міський голова Сергій Надал наголосив на необхідності працювати на випередження, не чекаючи скарг, а також більш посилити контроль за роботою жеків, на відповідальності яких прибирання між будинкових територій. З недобросовісними виконавцями послуг розриватимуть угоди і пропонуватимуть дані території для обслуговування іншим жекам.

На особливому контролі в міського голови робота комунальників щодо засипання ям на дорогах і захист тернополян від бродячих собак.

У планах влади також - в 2013 році інвентаризувати міжквартальні і міжбудинкові проїзди. За нестачі коштів їх закріплюватимуть за балансоутримувачами і приводитимуть таким чином в належний стан.

Найбільшу увагу приділятимуть залученню зовнішніх інвестицій та роботі комунальних підприємств, котрі, як зазначив міський голова, повинні бути прибутковими, а не утримуватись з міського бюджету.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ