Тернопільщина: Василь Гецько: Залучення інвестицій є одним з найбільш актуальних завдань органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування

Тернопільщина: Василь Гецько: Залучення інвестицій є одним з найбільш актуальних завдань органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування

22.02.13 19:15 0 1242
В рамках Регіонального комітету з економічних реформ під головуванням заступника голови облдержадміністрації Василя Гецька відбулось чергове засідання робочої групи “Регіональний економічний розвиток, бізнес-клімат, інвестиції та міжнародна співпраця”.

Василь Гецько акцентував увагу членів робочої групи на формуванні в області привабливого інвестиційного клімату, що є важливим чинником, який сприяє підвищенню конкурентоспроможності та ефективності функціонування економіки регіону, тому залучення інвестицій є одним з найбільш актуальних завдань органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Так, обсяги зовнішньої торгівлі товарами та послугами за 2012 рік зросли на 3% і склали 600,4 млн дол. США, в тому числі обсяги експорту зросли на 0,2% і становлять 250,7 млн дол. США, імпорту – на 5,1% (349,7 млн дол. США).

Зовнішня торгівля товарами здійснювалась з 82 країнами світу, в тому числі: експортні операції – із 56 країнами, імпортні – із 74.

У 2012 році збільшилися обсяги експорту зернових культур у 5 разів, насіння і плодів олійних культур у 2 рази, продукти переробки овочів, плодів – на 34,3%, меблів – на 6,7%.

Основними торговельними партнерами області, до яких в 2012 році експортувались товари, були: Польща, куди направляється більше 40% усього експорту, і Росія, експорт до якої складає 5-ту частину.

Станом на 1 січня 2013 року прямі інвестиції надійшли з 46 країни світу. В області працювало 253 підприємства з іноземними інвестиціями.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Призначений начальник ...
Наступна новина: Тернопільщина: Голова ...

КОМЕНТАРІ