Івано-Франківськ: Проблема безпритульних тварин у місті є глибокою, а тому вимагає комплексного підходу до її вирішення

Івано-Франківськ: Проблема безпритульних тварин у місті є глибокою, а тому вимагає комплексного підходу до її вирішення

22.02.13 10:05 0 1366
19 лютого 2013 року відбулось засідання робочої групи з вирішення питання безпритульних тварин у місті Івано-Франківську

Засідання робочої групи, ініційованої депутатами міської ради, відбувається уже вдруге за останній місяць. До складу її входять як міські обранці та комунальні служби, так і громадські організації міста, що опікуються даним питанням. Зокрема на минулому засіданні були присутні депутати Олег Капустяк, Наталія Голодюк, Юрій Соловей та Іван Маркута, директор КП «Полігон» Богдан Тимочко, представники ГО «Дім Сірка», та  ВГО «Кінологічна Спілка України».

Основним питанням засідання було пошук місця для будівництва притулку безпритульних тварин. Як зазначив Богдан Тимочко - розміщення притулку на території КП «Полігон» у селі Рибне є неможливим, адже на даній території відсутні електромережі та газопостачання, а це у свою чергу унеможливлює утримання тварин. Присутні представники громадських організацій запевняють, що вони готові співпрацювати із владою міста у питаннях обліку, утримання, вакцинації та стерилізації чотирилапих, проте від влади вимагається саме будівництво такого притулку. Таку ідею однозначно підтримали й депутати міської ради, адже у бюджеті 2013 року закладені кошти для розробки проектної-кошторисної документації для його спорудження.

«У зв’язку з тим, що проблема безпритульних тварин у Івано-Франківську є дуже глибокою, важливо підходити до її вирішення виважено та комплексно, - говорить Юрій Соловей: - треба в першу чергу розпочинати з їх обліку, що дозволить взяти ситуацію під контроль».

Депутати погодились, що й надалі проводитимуть пошук відповідного місця для будівництва притулку як на території Івано-Франківської міської ради, так і на території навколишніх сіл.

Ще одним важливим питання обговорення стало прийняття на рівні рішення міської ради Правил утримання домашніх тварин у місті Івано-Франківську. На даний момент члени робочої групи працюють над розробкою таких правил, адже у більшості випадків збільшення безпритульних тварин у місті є наслідком несвідомого поводження власників зі своїми улюбленцями. 

 

< Попередня Наступна > Відеогалерея Влада міста...

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку депутати ...
Наступна новина: У Львові демонтували ...

КОМЕНТАРІ