На Чернігівщині рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з питань пожежної безпеки

На Чернігівщині рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з питань пожежної безпеки

22.02.13 10:27 0 1035
Холодна зимова погода спонукає населення інтенсивно використовувати опалювальні прилади та електромережу. При цьому люди мало звертають уваги на дотримання заходів пожежної безпеки. Також взимку курці замість того, щоб вийти покурити на вулицю, палять вдома на ліжку. Як результат, лише на Чернігівщині щодня в середньому виникає 3-4 пожежі й кожні два дні гине 1-2 людини. Майже всі трагічні випадки та 80% пожеж трапляються в житловому секторі.

З огляду на це, ще на початку січня 2013 року Територіальним управлінням МНС та управлінням Держтехногенбезпеки у Чернігівській області підписаний спільний наказ про організацію роботи щодо навчання населення правилам безпеки життєдіяльності.

У відповідності до цього документу, їх підпорядковані підрозділи в містах і районах області ініціювали разом з органами місцевого самоврядування, житлово-комунальними організаціями підготовку відповідних рішень та розробку графіків. За житловим сектором для проведення обходів помешкань з метою виявлення пожежонебезпечних недоліків і здійснення інструктажів населення закріплений особовий склад пожежно-рятувальних підрозділів, службовці органів місцевого самоврядування, співробітники міліції, працівники житлово-комунальних організацій, члени депутатського корпусу, Товариства Червоного Хреста, місцевих пожежних команд та соціальні працівники. Також до обстеження помешкань залучаються фахівці газового господарства, енергонагляду та пічники. Крім того, рятувальники проводять виступи в трудових колективах і на зборах мешканців населених пунктів.

Особлива увага приділяється профілактичний роботі з пенсіонерами, інвалідами, малозабезпеченими та багатодітними сім’ями, а також зі схильними до зловживання алкоголем людьми. Справа в тому, що багато з цих громадян не мають телевізорів, радіоприймачів, доступу до мережі Інтернет та не виписують періодичні видання. Відтак, вони не отримують необхідну інформацію про те, яких заходів безпеки слід дотримуватися, щоб уникнути біди, й тому підсвідомо наражають себе на небезпеку. Як результат, саме в їх оселях часто трапляються пожежі та трагічні випадки.

У зв’язку з цим, під час обходів житлового сектору наряду з обстеженням стану пічного опалення, газових приладів і електрогосподарства, мешканцям обов’язково роз’яснюються основні вимоги пожежної безпеки й вручаються відповідні пам’ятки. В ході спілкування з фахівцями, люди мають можливість отримати від них необхідну консультацію та поради відносно упередження пожеж або інших надзвичайних подій.

ТУ МНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку незабаром буде ...
Наступна новина: На Буковині 25.02 брифінг ...

КОМЕНТАРІ