На Чернігівщині рятувальники готуються до безпечного пропуску весняного льодоходу, повені та дощових паводків

На Чернігівщині рятувальники готуються до безпечного пропуску весняного льодоходу, повені та дощових паводків

22.02.13 13:04 0 1132
Інтенсивне танення снігу на фоні плюсової температура повітря та часті опади у вигляді дощу або мокрого снігу можуть призвести до ускладнення гідрологічного ситуації на Чернігівщині. У зв’язку з цим, за підтримки облдержадміністрації рятувальники вже зараз проводять комплекс заходів щодо підготовки до безпечного пропуску льодоходу, повені та дощових паводків.

Обласним управлінням Держслужби з надзвичайних ситуацій розроблений відповідний план дій та організовано контроль за його виконанням. На основі аналізу попередніх років, складено карту-схему зон можливого виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з паводком та пропуском повені.

З 11-го лютого фахівці управління Держслужби з НС спільно з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, комунальними службами, Деснянським басейним управлінням водних ресурсів розпочали перевірку готовності систем для відведення поверхневих стічних вод, зливних каналізаційних, дренажних систем у населених пунктах та гідротехнічних споруд до пропуску талих вод.

Щоб вчасно й оперативно відреагувати на негативні наслідки гідрологічної ситуації, проведено підготовку наявної в пожежно-рятувальних підрозділах інженерної, спеціальної техніки та обладнання, плавзасобів, автономних джерел електроживлення.

Зазначимо, що в даний час на річках області збільшилися кількість і розмір промоїн, а уздовж берегів почав танути лід.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Територіальна державна ...

КОМЕНТАРІ