Чернігівська область: необережність при курінні призвела до загибелі 2 людей

Чернігівська область: необережність при курінні призвела до загибелі 2 людей

22.02.13 17:27 0 997
16 лютого о 07:15 у Прилуцькому районі до служби "101" надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Маціївка. Через 16 хвилин на місце події прибув з Прилук пожежно-рятувальний підрозділ. У цей час в середині оселі горіло домашнє майно та стіни. Гасіння тривало майже півгодини в ході чого рятувальники знайшли біля обгорілого ліжка тіло 55-річного домовласника.

17 лютого о 01:30 у Ніжинському районі до служби "101" надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Курилівка. На місце події було направлено пожежну команду з сусіднього с. Безуглівка та караул Ніжинської частини Державної служби з надзвичайних ситуацій. У зв’язку з тим, що мешканці села помітили пожежу пізно, а першому та другому пожежно-рятувальним підрозділам довелося подолати до місця виклику, відповідно, 7 та 20 км, то на момент їх прибуття вогонь повністю охопив дерев’яний будинок. Ліквідація пожежі тривала майже 3 години в ході чого під обгорілими конструкціями оселі знайдено тіло 32-річної її господарки.

За попередніми даними причиною обох пожеж послужило те, що люди перед сном курили в ліжку, а згодом задрімали та випустили з рук недопалки. Проводиться розслідування. По факту другої пожежі наразі відомо, що за життя жінка зловживала алкоголем і не працювала по причині інвалідності.

Слід зазначити, що з початку року на Чернігівщині необережність при курінні вже стала причиною загибелі 11-ти чоловік. Найчастіше винуватцями трагедії є люди в нетверезому стані. У зв’язку з цим, управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій застерігає: уникайте куріння в оселі, а тим більше у ліжку. Не зловживайте алкоголем, ретельно гасіть недопалки та слідкуйте, щоб іскри від цигарки не потрапили на спалими речі.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Тернопільщина: Голова ОДА ...

КОМЕНТАРІ