Хмельниччина: Серед усіх довгобудів держави однією з перших у цьому році здано в експлуатацію Грицівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Шепетівського району

Хмельниччина: Серед усіх довгобудів держави однією з перших у цьому році здано в експлуатацію Грицівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Шепетівського району

22.02.13 15:24 0 2341
В урочистому відкритті школи взяв участь Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, голова обласної державної адміністрації Василь Ядуха, народний депутат України Сергій Буряк.

Виступаючи перед присутніми, Костянтин Іванович передав вітання від Президента Віктора Януковича і Прем’єр - міністра Миколи Азарова, відзначив, що приємно вражений побаченим, адже новозбудована школа відповідає найвищим стандартам. «Всі ті, хто вийдуть зі стін цієї школи, матимуть можливість відкрити для себе всю Україну і весь світ. це не просто стіни, це можливість отримати квиток у велике майбутнє, і це майбутнє обов’язково має бути пов’язане з цією землею, з тим, що можна тут створити», - сказав Віце-прем’єр-міністр.

«Не дивлячись на усі труднощі, які нас супроводжували, ми відкриваємо школу –красень. Президентом, Урядом нашої держави вживаються всі заходи для того, щоб кожен житель України відчув себе людиною, щоб програма Президента «Україна для людей» працювала, і в ній є розділ, який стосується розвитку бюджетних закладів , в тому числі освітніх. завдяки конкретним справам ми бачимо реалізацію цих програм. На Хмельниччині десятки довгобудів ожили. У 2013 буде здано в експлуатацію ще дві загальноосвітні школи: у Ярмолинецькому та Старосинявському районах, які будуються також більше двадцяти років. Ми взяли курс на єдине - щоб наші діти отримали, мабуть, найголовніше – якісні знання», - сказав під час вітальної промови голова облдержадміністрації Василь Ядуха. Він розповів, що вперше запроваджені в області і працюють нові програми «Шкільна парта», «Шкільне обладнання», однією з перших в державі наша область завершила комп’ютеризацію шкіл, активно діє програма «Шкільний автобус».

Будувати школу на 834 учні почали у 1992 році. Потреба у сучасній школі була гострою, адже навчання учнів проводилося у трьох приміщеннях, які не відповідають санітарним нормам, адже побудовані у 1901, 1927 та 1935 роках. Наприкінці 90-х років будівництво було призупинено, а відновлено лише у 2008 році. За період будівництва освоєно більше 24 мільйонів гривень. Левову частку грошей, а це більше 15 мільйонів гривень, було виділено за останні три роки завдяки виваженій та послідовній політиці обласної влади та особисто голови обласної державної адміністрації Василя Ядухи. Багато у чому допомагав народний депутат України Сергій Буряк. А свіжу інформацію та багато цікавих і пізнавальних матеріалів про строительство своими руками читайте на сайті sovetystroi.ru.

На даний час до Грицівської школи організовано підвезення 98 учнів із 3-х сіл: Велика Шкарівка, Онишківці, Курганівка. Планується підвезення ще з 3-х сіл: Лотівка, Кузьків, Орлинці.

На майбутнє планується в районі створити освітній округ і базовою школою в окрузі стане Грицівська школа, в якій буде забезпечено допрофільну підготовку (8-9 класи) та профільне навчання для учнів 10- 11 класів, що підвозяться на навчання, та з інших функціонуючих навчальних закладів, у яких недостатнє навчально-методичне забезпечення та матеріально – технічна база. Окрім цього будуть створені умови для здобуття дошкільної освіти для 50 дітей. Працюватимуть тут і з обдарованою учнівською молоддю. У другій половинні дня діятимуть гуртки, секції, факультативи за різними напрямами, індивідуальна та групова робота. Також у Грицеві функціонує школа сприяння здоров’я, музична школа, дошкільний навчальний заклад, що дозволяє усім учням у другій половинні дня займатись за інтересами та зміцнити своє здоров’я.

«Я вірю в те, що створення освітніх округів дає позитивні результати. Діти, які перейшли навчатися в базові школи, де є відповідна матеріально-технічна база, обладнання, кадровий потенціал педагогів демонструють вдвічі кращі знання, аніж коли навчалися у малокомплектних класах маленьких шкіл», - підкреслив Василь Ядуха. Подарунком до свята став новий шкільний автобус. Ключі і документи очільник краю вручив директору школи.

По завершенні урочистої частини високоповажні гості оглянули нову школу, також поспілкувалися з представниками засобів масової інформації. Вже завтра у школі почнуться заняття.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 3)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: У Львові військові хірурги ...

КОМЕНТАРІ