Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко побував у Рівненському обласному онкологічному диспансері

Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко побував у Рівненському обласному онкологічному диспансері

23.02.13 16:01 0 1222
Посадовець високо оцінив роботу закладу. За його словами, це яскравий приклад для інших, оскільки тут використовують сучасне високотехнологічне обладнання, і таким чином лікують хворих на рак за новим методом, який практикують у кращих світових клініках. Більше того, в Комунальному закладі «Рівненський обласний онкологічний диспансер», на базі якого діє Центр променевої терапії, ефективно впроваджується досвід державно-приватного партнерства, зокрема, влади та благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» в рамках програми «Рак виліковний». Відтак, урядовець подякував голові облдержадміністрації Василю Берташу за такий приклад.

Костянтину Грищенку також презентували перспективи розвитку Центру променевої терапії. Зокрема, у закладі встановлять другий потужний лінійний прискорювач, придбаний за кошти цільової субвенції з державного бюджету. Це дозволить лікувати вдвічі більше пацієнтів. Також урядовець ознайомився з роботою нововідкритого блоку палат спільного перебування матері та дитини. Вже на курс променевої терапії тут пройшли більше трьох десятків маленьких пацієнтів. Нині ж перебуває шестеро дітей. Для них посадовець вручив подарунки та побажав швидкого видужання.

Також із віце-прем’єр-міністром України Костянтином Грищенком обговорили перспективи створення Національного протипухлинного центру на Рівненщині, оскільки саме тут діє міжрегіональний Центр променевої терапії, а також унікальний для України блок палат спільного перебування матері та дитини.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ