На Тернопільщині двоє псевдопрацівників соціальної служби видурили в пенсіонерки 3 тисячі гривень

На Тернопільщині двоє псевдопрацівників соціальної служби видурили в пенсіонерки 3 тисячі гривень

24.02.13 11:27 0 1301
Видурили в пенсіонерки 3 тисячі гривень

Міліціонери вкотре застерігають краян не довіряти незнайомцям, які обіцяють будь-які грошові виплати. Перш ніж впускати до оселі чужих, згадайте народну мудрість про те, що безкоштовний сир буває лише в мишоловці, а вчитися краще на чужих помилках.

Так, власна довірливість обійшлася літній тернополянці у чималеньку суму. В передобідню пору до оселі 86-річної бабці постукали двоє. Привітні чоловік і жінка представилися працівниками управління соціального захисту населення і втішили новиною про те, що наступного місяця вона отримає 76 гривень доплати до пенсії. Щоб не відкладати справу у довгий ящик, «соціальні працівники» запропонували одразу написати необхідну заяву. Поки пенсіонерка заповняла папери, незнайомці розповіли, що знають чимало випадків, коли стареньким підсовують фальшиві гроші. Попросили бути пильною і запропонували перевірити її заощадження. Господиня поспішила дістати зі сховку новеньку сотенну купюру. Поки чоловік уважно розглядав грошовий папірець, його напарниця на декілька хвилин кудись запропастилася. Далі, шахраї запевнили літню жінку, що всі її кошти справжні, чемно попрощалися і вийшли з квартири.

Істинні мотиви «благодійників» відкрилися тоді, коли бабця збиралася покласти перевірену сотню до решти грошей, а сховок виявився порожнім. Правда виявилася гіркою - три тисячі гривень, які пенсіонерка відкладала протягом тривалого часу «прилипли» до рук пройдисвітів.

Потерпіла розповіла міліціонерам, що шахраям на вигляд 40 років, чоловік зростом приблизно 170 см був одягнений темну куртку та чорний кашкет, жінка – 155-160 см була у темній куртці з білим шарфом.

Працівники міліції просять бути пильними і обачними. Перевіряйте посвідчення осіб, які представляються соціальними працівниками чи іншими державними службовцями. За можливості зателефонуйте у ці служби та поцікавтеся чи передбачені найближчим часом будь-які виплати та чи дійсно в них працює така людина, так контактний номер міськвідділу соціального захисту населення 23-56-68. Якщо ж помітили підозрілих людей поблизу власного помешкання чи стали жертвою шахраїв повідомте про це міліціонерів за номером телефону у Тернополі 27-12-30 або 102 у будь-який підрозділ міліції.

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ