За шістсот доларів хабара нестиме відповідальність завідуюча одного з дитячих садків Тернополя

За шістсот доларів хабара нестиме відповідальність завідуюча одного з дитячих садків Тернополя

24.02.13 11:46 0 1296
Завідуюча одного з дитячих садків Тернополя

Проблема влаштувати дитину у дитячий садочок актуальна не лише для тернополян. Вже декілька років цю тему мусують чи не усі засоби масової інформації. Зрештою, ті, від кого до певної міри залежить ходитиме дошкільня до виховного закладу, чи ні, збирають собі бонуси на проблемах батьків. І нерідко у вигляді грошових купюр. Принаймні, це засвідчив один з фактів вимагання та отримання хабара, задокументований співробітниками управління боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Тернопільській області.

Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника УДСБЕЗ Василь Мокрицький, кримінальне провадження за частиною 3 ст. 368 КК України – отримання хабара в особливо великому розмірі – розпочато відносно завідуючої одного з дошкільних виховних закладів міста. 56-річна тернополянка вимагала у батька шістсот американських доларів, аби в садочку «звільнилося» для його дитини.

На початку лютого до завідуючої підійшов чоловік і запитав про можливість влаштувати до виховного закладу свого сина. Педагог запевнила, що вільних місць немає, проте порадила звернутися через тиждень. Наступного разу порекомендувала татові зібрати усі необхідні довідки, а також додала, що це не єдина умова, аби дитина виховувалася у очолюваному нею дошкільному закладі. Потрібно заплатити… шістсот американських доларів.

Відверто кажучи, нахабності у такої завідуючої ще треба повчитися. Названа сума шокувала й батька.

Зустріч з передачею грошей мала відбутися уже через два дні. Але на неї прийшли й оперативники обласного управління боротьби з економічною злочинністю. Завідуючу затримали у службовому кабінеті під час отримання хабара.

Щоправда, напередодні, не відаючи, що за її непедагогічною діяльністю з дозволу обласного апеляційного суду ведеться аудіо- та відеоконтроль, завідуюча, перерахувавши отриману «винагороду», двісті доларів повернула батькові, попередивши, що на ці кошти йому потрібно придбати щось для дитячого садка. А чотириста «зелених» поклала до власної кишені.

Покращити своє матеріальне становище батьківськими «внесками» цього разу педагогу не вдалося. І в майбутньому теж збагачуватися хабарами не буде можливості. Адже стаття, яку інкримінують підозрюваній, передбачає від восьми до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна і неможливість обіймати подібні посади протягом трьох років.

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: На Тернопільщині двоє ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ