На Рівненщині  Громадськість Дубровиччини вирішує проблеми спільно з міліцією

На Рівненщині Громадськість Дубровиччини вирішує проблеми спільно з міліцією

24.02.13 13:39 0 1507
У Дубровиці 20 лютого відбулась робоча нарада правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування, на якій обговорювали актуальні для цього регіону проблеми, а саме: незаконний видобуток бурштину, нелегальна діяльність пилорам, несанкціоноване вирубування лісових масивів, розповсюдження самогоноваріння та інші типові для даної місцевості проблеми.

Нараді у Дубровицькому районі, яку зініціював начальник УМВС Василь Лазутко, передував прийом громадян у приміщенні Дубровицького райвідділу міліції. Послухати проблеми місцевих жителів виявив бажання і заступник голови Рівненської обласної ради Олександр Чуприна.

Питання та проблеми, із якими звертались до начальника УМВС — різні: чи то допомога у питаннях зі зберіганням зброї, чи то забезпечення порядку на ринку, чи то допомога у розшуку зниклої в іншій області дитини. Приміром, жителька села Вербівка Ганна Позняк прийшла скаржитися на одного з місцевих комерсантів, якому вона віддала у розстрочку журавлину, яку назбирала восени. Та чоловік заплатив пенсіонерці лише частину коштів, а решту повертати не збирається. Начальник УМВС пообіцяв пенсіонерці, що до восьмого березня гроші старенькій підприємець поверне.

Допомагав скеровувати питання у потрібне русло і заступник голови Рівненської обласної ради Олександр Чуприна, який обраний депутатом від Дубровицього району. Представники районної служби у справах дітей просили у начальника УМВС Василя Лазутка, аби той виділив співробітникам кримінальної міліції у справах дітей автомобіль для спільних рейдів. Олександр Петрович у свою чергу порадив, аби з таким питанням звернулись ще й до місцевої влади. Сільські та селищні голови вирішили випередити нараду та завітали до райвідділу, аби поспілкуватись із очільником міліції особисто.

— Я навіть підозрюю, чому не було скарг, — зауважив на завершення заступник голови Рівненської обласної ради Олександр Чуприна. — Бо громадяни задоволені роботою міліції в районі. Прості люди звертаються зі своїми проблемами, які реально вирішити.

Нарада в залі райдержадміністарції розпочалась із відеофільму про проблеми району. Перший доповідач — голова Дубровицької РДА Володимир Шатов — недоліки у роботі визнав, однак і похвальні слова міліції Дубровиччини адресував.

Особливу увагу цього дня заслужили і дільничні інспектори міліції. Адже 2013 рік проголошений Міністерством внутрішніх справ як рік дільничного інспектора міліції. Цьогоріч цій службі виповнюється 90. Саме тому керівництво внутрішніх справ звернулось до сільських та селищних голів Дубровиччини з проханням посприяти у виділенні та облаштуванні дільничних пунктів міліції, адже такі приміщення для спілкування з громадянами є навіть не в усіх районах області. До прикладу, у Зарічненському та Рокитнівському районах дільничні пункти міліції відсутні взагалі. Всього ж на території Рівненської області існує 98 дільничних пунктів міліції.

Окремо озвучили також і питання незаконного видобутку бурштину. Ні для кого не секрет, що лісові стежки і дороги рівненського Полісся перетворилися на глибокі провалля. Рекультивацію розкопаних ділянок ніхто не проводить. Так, щороку внаслідок незаконного видобутку бурштину знищуються десятки гектарів лісових масивів та земельних угідь. Загалом протягом 2012 року в ході проведення оперативно-профілактичних заходів щодо протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю та реалізації виробів з нього, співробітники УМВС України в Рівненській області здійснили 39 рейдів. У результаті цих дій правоохоронці затримали 44 особи, у яких вилучили знаряддя для видобування бурштину, а це 30 мотопомп, 660 метрів пожежного рукава, шість штикових лопат. У цілому ж у правопорушників вилучили близько 870 грамів коштовного каміння та п’ять одиниць транспорту.

У сфері лісового господарства знищуються сотні гектарів насаджень, нараховано збитків аж на 2 мільйони 95 тисяч гривень. Зрозуміло, що боротися з цією проблемою самостійно ані місцева влада, ані правоохоронні органи не ладні. Тож, вирішувати цю проблему треба спільно.

Цього дня очільник міліції Рівненщини Василь Лазутко найбільш активним головам сільських рад, які сприяють роботі міліції, вручив подяки, а співробітникам міліції — погони у зв’язку з отриманням чергових звань.

— Ініціатива голови ОДА Василя Берташа і начальника УМВС України в Рінвенській області Василя Лазутка про проведення подібних нарад дуже слушна, — підсумував Олександр Чуприна. — Перша така була проведена на теренах Дубровицького району, бо в одній із сільських рад навіть страшно було вийти на вулицю, таке собі «Чикаго» у розбійницькі часи. Після кількох виїздів туди — там уже порядок. Втручання міліціонерів робить свій відбиток, адже якщо чиновник чи міліціонер просто опустить голову і пройде мимо, то результату не буде. А так — послухали, поговорили, подумали, і самі взялись до роботи.

— Минулого року обіцяв, що заслухаємо роботу Дубровицького райвідділу міліції, — зазначив начальник УМВС Василь Лазутко. — Торік навели порядок у деяких населених пунктах, нам за це дякують. Дякують голови сільських рад за роботу керівництва районного відділу. Тобто це дає свої позитивні зрушення, і я думаю, що подібні робочі зустрічі в інших районах ми будемо проводити. Люди тут більше довіряють міліції. Мені як керівнику обласного рівня це приємно.

СЗГ УМВС України в Рівненській області
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: На Рівненщині На ...
Наступна новина: У Львівській області двоє ...

КОМЕНТАРІ