Чернігів: Виконком схвалив Звіт про виконання міського бюджету за 2012 рік

Чернігів: Виконком схвалив Звіт про виконання міського бюджету за 2012 рік

25.02.13 13:37 0 1439
18 лютого виконавчий комітет міської ради заслухав звіт заступника міського голови – начальника фінансового управління Віктора Бистрова про виконання міського бюджету за 2012 рік. За його інформацією до загального та спеціального фондів міського бюджету м. Чернігова зараховано понад 1 163 млн. грн., що складає 96,6 % призначень звітного періоду. Минулорічні обсяги надходжень збільшено на 294 279, 5 тис. грн., або на 33,9 %.

На зростання обсягів податкових надходжень значно вплинула динаміка надходжень податку з доходів фізичних осіб, які склали понад 301 млн. грн. Суттєве збільшення надходжень протягом минулого року спостерігалось від плати за землю на 31,5 млн. грн., або на 64,4 % до 2011 року. Порівняно з попереднім роком у 2,4 рази збільшились надходження від сплати єдиного податку і склали майже 43,5 млн. грн.

З Державного бюджету України міському бюджету м. Чернігова надійшла дотація вирівнювання в обсязі понад 166 млн. грн. (стовідсотково до річних призначень звітного періоду). Обсяг отриманих з загального фонду Державного бюджету України субвенцій за станом на 1 січня 2013 року склав 389 339 тис. грн. або 98 % до призначень 2012 року, у тому числі:

на виконання державних програм соціального захисту населення у сумі 275 859 тис. грн.,

на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – 3 279 тис. грн. (32,8 % до призначень звітного періоду),

на фінансування Програм-переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування – 406 тис. грн.

Інші субвенції з загального фонду обласного бюджету надійшли до міського бюджету у сумі 4,8 млн. грн. (на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 459,7 тис. грн., для забезпечення лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет – 4142 тис. грн., на поховання учасників бойових дій – 165,5 тис. грн.), або стовідсотково до запланованого на 2012 рік обсягу і на 1,9 % більше минулого року.

Річний розрахунковий показник Міністерства фінансів України за власними та закріпленими доходними джерелами забезпечено на 106,9 %. Водночас, одним з основних чинників недовиконання показників доходів загального фонду міського бюджету є складна ситуація на основних бюджетоутворюючих підприємствах міста, а саме: ПРАТ «Камвольно-суконна компанія «Чексіл», ПАТ «Чернігівське Хімволокно», ПАТ «ЧеЗаРа», ПАТ «Будівельна компанія «Домобудівник», ПП «ТК Стиль», ПАТ «Сіверянка», ПАТ «Чернігівська швейна фабрика «Елегант».

Крім того, В. Бистров зазначив, що станом на 1 січня 2013 року у повному обсязі здійснена виплата заробітної плати з нарахуваннями працівникам бюджетної сфери міста. Виконання міського бюджету за підсумками звітного бюджетного року проти минулого року без урахування субвенцій з державного та обласного бюджетів збільшилось на 143 992 тис. грн., або на 29 %.

За підсумками звітного періоду забезпечено виплату заробітної плати з нарахуваннями працівникам установ та закладів освіти у сумі 239,5 млн. грн., що на 30,6 % більше за відповідні показники 2011 року.

Для здійснення розрахунків за фактично спожиті бюджетними установами енергоносії та комунальні послуги спрямовано 44,5 млн. грн., у тому числі понад 1 млн. грн. на промивку систем опалення в закладах освіти та погашенням у січні 2012 року кредиторської заборгованості на спожиті енергоносії та комунальні послуги, яка утворилась на 1 січня 2012 року.

Наприклад, для забезпечення харчуванням дітей пільгових категорій, повністю або частково звільнених від плати за харчування, забезпечення харчуванням учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів, 50 % за рахунок коштів міського бюджету харчування дітей в дошкільних навчальних закладах та на харчування під час оздоровлення влітку учнів у пришкільних таборах з денним перебуванням спрямовано 14,4 млн. грн. Також, на організацію оздоровлення влітку учнів у пришкільних таборах з денним перебуванням на базі загальноосвітніх навчальних закладів спрямовано 686, 3 тис. грн. коштів загального фонду міського бюджету, що на 87,9 тис. грн. більше, ніж у 2011 році.

Після обговорення основних показників виконання бюджету 2012 року виконком міської ради схвалив представлений Звіт про виконання міського бюджету за 2012 рік та доручив фінансовому управлінню внести Звіт на розгляд та затвердження міською радою.

Міський голова Олександр Соколов акцентував увагу керівників структурних підрозділів міської ради на виконання доручення Першого віце-прем’єр-міністра України Арбузова С.Г.: у зв’язку з незабезпеченістю бюджетними асигнуваннями видатків на заробітну плату протягом першого кварталу поточного року вжити вичерпних заходів щодо оптимізації мережі і штатів бюджетних установ, привести їх до реальних фінансових можливостей бюджету м. Чернігова.

У строк до 27 березня надати до фінансового управління міської ради дані про конкретні результати проведеної оптимізації мережі і штатів підпорядкованих бюджетних установ.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі лекції для ...
Наступна новина: Чернігів: За рахунок ...

КОМЕНТАРІ