Чернігівщина: Керівництво області зустрілося з представниками обласної організації ветеранів України

Чернігівщина: Керівництво області зустрілося з представниками обласної організації ветеранів України

25.02.13 14:15 0 1085
22 лютого в рамках урочистостей з нагоди Дня захисника Вітчизни голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник зустрілися з з представниками обласної організації ветеранів України.

Вітаючи присутніх зі святом, голова облдержадміністрації, зокрема, зазначив, що величні подвиги та життєвий досвід ветеранів слугує взірцем самовідданої любові до рідної землі, надихає на прийняття рішень та дії, що спрямовані на розбудову нашої держави, зобов’язує турботливо ставитися до надбань попередніх поколінь.

«Як наголошує Президент України Віктор Федорович Янукович, нашим прямим обов’язком є створення для громадян похилого віку гідних умов життя, забезпечення їх належним захистом та підтримкою. Уперше за роки незалежності України проголошені Главою держави соціальні ініціативи не залишаються декларативними, а послідовно, крок за кроком, втілюються в життя», - зауважив Володимир Хоменко.

На теренах області дію цих позитивних зрушень вже відчула значна кількість людей старшого покоління. Насамперед, це суттєве збільшення пенсій, інших видів соціальної допомоги. Крім того, десятки тисяч вкладників вже отримали компенсацію за втрачені в Ощадбанку СРСР заощадження.

У цьому році заплановано розпочати низку додаткових соціальних програм – збільшити виділення коштів на виплати «дітям війни», на будівництво і забезпечення житлом ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та інвалідів війни, на підтримку сімей ветеранів та інвалідів.

На Чернігівщині, за ініціативою обласної влади, відроджено славу партизанського «Лісограду» – у Щорських лісах створено музей партизанської слави. Йде робота з відзначення 70-х роковин Корюківської трагедії, яка завершиться спорудженням Меморіального комплексу всеукраїнського значення. Відроджуються музеї бойової слави у навчальних закладах області.

З метою продовження роботи з відновлення пам’ятників, меморіалів та обелісків, яку було розпочато кілька років тому, рішенням сесії обласної ради у грудні минулого року було прийнято Програму впровадження комплексу заходів щодо збереження та відновлення меморіальних пам’яток періоду Великої Вітчизняної війни в Чернігівській області на 2013–2014 роки.

Розробляється обласна Програма увічнення пам’яті про події Великої Вітчизняної війни та її учасників на період 2013–2015 років, яка, зокрема, передбачатиме сприяння пошуковим громадським організаціям у здійсненні польових робіт з розшуку поховань радянських воїнів.

Щороку до Дня Перемоги у всіх районах та містах області традиційно проводяться акції «Зі святом, ветерани!», під час яких керівники обласних та районних органів влади відвідують ветеранів за місцем проживання.

Очільник області підкреслив, що в області і надалі буде проводитися активна робота, направлена на турботливе ставлення до ветеранів, поліпшення їх соціальної захищеності.

Також в рамках зустрічі відбулося підписання Угоди про співпрацю між облдержадміністрацією, обласною радою та обласною організацією ради ветеранів України.

Документ підписали голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, голова Чернігівської обласної організації ветеранів України Анатолій Москаленко.

«Упевнений, підписання Угоди про співпрацю спонукатиме усі гілки влади до більш уважного ставлення до вирішення проблем людей старшого покоління, а також стане новим свідченням всенародної поваги до ветеранів війни та праці», - наголосив голова облдержадміністрації.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: За рахунок ...
Наступна новина: На Львівщині припинено збут ...

КОМЕНТАРІ