За наркотики – знову за грати

За наркотики – знову за грати

25.02.13 20:11 0 1227
Як свідчить статистика більшість раніше засуджених на шлях виправлення не стають, а за деякий час знову потрапляють за грати. Адже повернувшись з місць позбавлення волі вони стикаються з низкою проблем: відсутність сім’ї, домівки, засобів для існування, а також проблеми із пошуком роботи, адже більшість роботодавців не бажають «зв’язуватись» з людьми із тюрми. В таких людей втрачається надія і бажання боротись за місце під сонцем.

«Адже краще переступити через меже закону і знову за грати» - кажуть раніше судимі. Особливо це стосується «безнадійних людей», які полюбляють дурман – зілля і за дозу наркотику підуть на будь-які злочини, тільки б швидше «отримати кайф». Але це не так, в державі існує ціла низка громадських організації, які допомагають реабілітуватися в новому житті. Багато випадків коли «путівку в життя» дають священнослужителі. Тому, головне бажання…

Не стали на шлях виправлення і ці чоловіки, які отримали повторні вироки суду.

Жидачівським районним судом 27 – річного мешканця міста Львова було засуджено до 4 років позбавлення волі за частиною 2 статті 309 Кримінального кодексу України (далі по тексту КК України) «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Підсудний Костянтин (всі імена змінені з етичних міркувань) у вересні місяці у одному із селищ Львівської області на вулиці знайшов головки рослин маку. Він їх подрібнив та вирішив зберігати для власного вживання, з думкою – а може пригодиться. Наступного дня він сів у дизель – поїзд сполученням «Ходорів – Львів» та дурман – зілля тримав у мішечку.

Але спожити його йому не вдалось на заваді стали працівники транспортної міліції.

Також, Дрогобицьким міським районним судом Львівської області до 3 років позбавлення волі було засуджено 49 – річного жителя Львівської області. Підсудний Іван, будучи раніше неодноразово судимим, на шлях виправлення не став, а вчинив новий злочин.

Так він, в серпні місяці в електропоїзді сполученням «Стрий – Самбір» був затриманий працівниками лінійного відділу на станції Стрий, в якого було вилучено поліетиленовий пакет з подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору, який згідно фізико – хімічної експертизи є канабісом (марихуаною), що відноситься до особливо – небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено. Своїми умисним діями він вчинив злочин передбачений частиною 2 статті 309 КК України. Іван незаконно виготовив, придбав, зберігав, перевозив наркотичних засобів, без мети збуту. Підсудний Павло, в черговий раз теж переступив через межу закону. У вересні місяці працівниками лінійного відділу на станції Стрий було вилучено один блістер таблеток «Фаназепам» в кількості десять штук, які віднесені до психотропних речовин обіг яких обмежено.

Тепер підсудним не до «кайфу» так, як найближчі роки проведуть за колючим дротом.

Руслана Мацелюх

помічник начальника ЛВ на станції Стрий

по зв’язках з громадськістю та ЗМІ

УМВС України на Львівській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Круглий стіл до Дня ...
Наступна новина: Рогатинський район: ...

КОМЕНТАРІ