Івано-Франківщина: Невичерпне джерело мудрості і досвіду

Івано-Франківщина: Невичерпне джерело мудрості і досвіду

25.02.13 21:07 0 1111
Недавнє заняття зі службової підготовки в УМВС України в Івано-Франківській області розпочалося не за звичним порядком. Начальник відділу професійної підготовки управління кадрового забезпечення підполковник міліції Володимир Швець запросив на трибуну полковника міліції у відставці Валентина Правдивого.

Справа в тому, що за кілька днів до цього під час зустрічі начальника УМВС Олега Сала з членами Ради обласної ветеранської організації прозвучала пропозиція, що було б непогано, якби на заняття зі службової підготовки запрошували ветеранів. Адже кожен із членів Ради – не тільки беззаперечний авторитет у своїй професійній царині, а й яскрава особистість. Скажімо, полковник міліції у відставці Микола Гнідін чверть століття (!) очолював експертно-криміналістичну службу прикарпатської міліції, був одним із кращих фахівців у Радянському Союзі. Полковник міліції у відставці Мар’ян Б’ялик прослужив в органах внутрішніх справ 36 років, тривалий час був керівником карного розшуку області. Антоніна Юркіна стала першою жінкою-офіцером служби боротьби з економічною злочинністю, була одним з найбільш кваліфікованих міліцейських аналітиків. Підполковник міліції у відставці Борис Головко 12 років відпрацював на посаді замполіта найбільшого в області міліцейського колективу – Івано-Франківського міськвідділу. Перелік можна продовжувати довго.

Розпочати цикл виступів перед молодим поколінням правоохоронців ветерани довірили секретареві Ради полковнику міліції у відставці Валентину Правдивому. В далекому 1957 році він вступив до Київської школи міліції, а завершував навчання вже в тодішньому Станіславі. Розпочинав самостійну роботу в карному розшуку, потім працював у слідстві, інспекції з особового складу, очолював штаб та інформаційний центр (попередник нинішнього управління інформаційно-аналітичного забезпечення – авт.). після виходу на пенсію продовжував слідчу роботу вільнонайманим в УМВС та податковій міліції. Загалом трудився на правоохоронному поприщі понад сорок років.

Було видно, що Валентин Петрович хвилюється, адже, як сам зізнався, вперше потрапив до цієї зали ще п’ятдесят років тому. Багато води спливло з того часу, але як і тоді, в міліції завдання незмінні – боротьба зі злочинністю, відновлення справедливості. Для успішного їх виконання, крім професійних знань і навичок, потрібні ще неабияке бажання прислужитися громаді, моральні людські якості. Відставний полковник розповів про історію створення міліції на теренах Прикарпаття, згадав своїх колег, з якими ділив успіхи й невдачі, навів приклади з власної багатющої практики. А ще розказав про створення і діяльність ветеранської організації, що об’єднує ветеранські осередки з усіх міськрайвідділів.

Працівники УМВС з цікавістю слухали виступ сивочолого колеги. Адже розповіді ветеранів – невичерпне джерело мудрості, професійного та життєвого досвіду. Добре було, щоб воно ніколи не міліло. На завершення зустрічі Валентин Правдивий попрохав більш досвідчених офіцерів не поспішати з виходом на пенсію. Варто сповна себе реалізувати на службі, та й молодим правоохоронцям бувалі наставники нині ой як потрібні.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: На ...
Наступна новина: Торік у Львові відкрито 44 ...

КОМЕНТАРІ