Тернопіль: Студенти продемонстрували власний креатив у розвитку міста

Тернопіль: Студенти продемонстрували власний креатив у розвитку міста

25.02.13 22:41 0 1176
Третій сезон Школи громадської активності, що тривав з жовтня 2012 року, виявився не лише найдовшим, але й найбільш результативним. Студенти тернопільських вишів представили чотири проекти розвитку міста. Реалізовувати їх будуть протягом року.

Школа громадської активності - це унікальний для Тернополя освітній громадський проект, завдяки якому молодь не лише збагачується знаннями в галузі менеджменту, політики, економіки, а й має можливість реалізувати себе і покращити рідне місто. Реалізовується даний напрямок в рамках проекту «Тернопіль – студентська столиця. Таким чином Тернопіль уже побачив «Фестиваль сучасної літератури та музики», «Дух Різдва», «Подаруй посмішку», які організували «школярі».

Протягом третього сезону у Школі громадської активності працювали 30 найактивніших студентів Тернополя. Найкращим з випускників вручив подарунки заступник міського голови Леонід Бицюра.

«Нам завжди цікава думка молоді щодо розвитку міста. Ви належите до еліти, яка здатна висловлювати незаангажовано свої думки, продукувати цікаві ідеї. Доки людина розвивається – доти вона живе. Тернопіль – місто молоді, місто студентів, а це означає, що наше місто має чудовий ресурс – активних, креативних людей, бажаючих прогресивних змін – в місті, країні. Впевнений, що з вашими ідеями і нашою підтримкою Тернопіль стане красивим, незвичайним європейським містом», - зазначив Леонід Бицюра.

Цього року студенти здивували презентацією таких проектів, як «Студфест-2013», «Швидка волонтерська допомога», «Перший студентський парк в Україні» та «Майданчик у парку «Мистецька гавань».

На «Студфест-2013» поскликають молодь зі всієї України

Основна мета, яку ставлять собі студенти, реалізовуючи даний проект, - популяризувати Тернопіль як місто, де є класна студентська тусовка, яскраве дозвілля для молоді та якісна освіта.

Тому запрошуватимуть на свято спочатку всі вузи Західної, а потім і Східної України. Один з них стане володарем кубка студентської столиці.

Захід триватиме протягом 17-20 травня. Гостей забавлятимуть як спортивними (квест, міні-футбол, волейбол), так і інтелектуальними іграми («Мафії», «Брейн-рингу» та «Що? Де? Коли?»). Харчуватимуться студенти у ці дні стравами «польової кухні».

Родзинками святкування будуть конкурс студентських діджеїв й карикатур на міста, університети та викладачів, встановлення рекордів «Найдовша рукотворна шпора» та «Найбільша кількість студентів у тролейбусі». Демонструватимуть студенти і короткометражні фільми про кожне місто та вуз, а також розмальовуватимуть стіну біля залізничного вокзалу посеред ночі.

На завершення учасників свята чекає концерт та спалювання символу сесії у великій ватрі.

«Швидка волонтерська допомога» залучатиме громадськість до благодійництва

Протягом першого місяця реалізації проекту формуватимуть базу волонтерів, згодом організують «гарячу лінію», щотижня проводитимуть звітність волонтерів. На завершення проекту проведуть благодійний концерт, де нагороджуватимуть активістів за підсумками кожного місяця та визначать волонтера року.

Загалом в обов’язки волонтера входитиме: організація розвиваючих гуртків, ігор, свят, культпоходів для дітей із дитячих будинків, допомога малозабезпеченим сім’ям, поміч людям похилого віку (похід за покупками, в аптеку, оплата комунальних послуг), долучення до заходів, які відбуваються в місті.

Також в рамках проекту проводитимуть захист для складних підлітків під назвою «Школа життя».

Бажаючі стати волонтерами можуть реєструватися на сайті studentscapital.org.

У парку «Топільчане» встановлять скульптури на студентську тематику

У перейменованому парку під назвою «Топільчане» молодь організує собі своєрідний студентський куточок. Відкрити його планують на День тернопільського студента – 17 вересня.

З метою модернізувати парк «Топільче» тут встановлять ковані фігури вахтерші, «ботаніка», заліковки, трибуни, шапочки випускника тощо.

У цьому місці молодь матиме змогу робити унікальні фото на згадку про студентське життя, призначати зустрічі, збирати студентські групи для спілкування.

У «Мистецькій гавані» пропагуватимуть культуру просто неба

Перетворити частинку парку на осередок мистецтва під відкритим небом – така ідея у розробників даного проекту. Таким чином студенти планують зробити зону парку комфортнішою для відпочинку. В «Мистецькій гавані», за їхнім задумом, збиратимуться освічені люди, поціновувачі культури та мистецтва, а також художники, які при бажанні створюватимуть тут виставки просто неба.

Аби зробити цей куточок в парку унікальним, до його облаштування залучатимуть фірми, що займаються ландшафтним дизайном.

Відкриття «Мистецької гавані» приурочать до Дня архітектури, який відзначають 1 липня.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ