У Житомирі лекції для молоді разом з міліціонерами читають колишні наркозалежні

У Житомирі лекції для молоді разом з міліціонерами читають колишні наркозалежні

25.02.13 13:27 0 1034
«Життя прекрасне й дивовижне і без наркотичного кайфу!» - ось один з основних постулатів, який намагаються донести до юнацького розуму правоохоронці, заручившись підтримкою громадських організацій, члени яких і самі в минулому вважалися потопаючими. Нинішню молодь шокують натуралістичними фільмами і розповідями про наслідки вживання наркотиків, а також закликають до відвертих бесід.

У Житомирській області працівники підрозділів боротьби з незаконним обігом наркотиків активізували профілактичну роботу серед молоді. З метою захисту підростаючого покоління від можливої трагедії, якою може обернутися пристрасть до наркотичних і психотропних препаратів, міліціонери відвідують навчальні заклади. При цьому намагаються охопити якомога більше молоді різної вікової категорії – від школярів-підлітків до студентів вузів.

Зустріч правоохоронців зі студентами Житомирського державного агроекологічного університету відбулася у позаурочний час і поза стінами вузу: гості завітали до юнацтва, що проживає в одному з гуртожитків. Причому, міліціонери прийшли не самі, а з людьми, які не за чутками знають, що таке наркотики, і неймовірним зусиллям волі видерлися з безодні.

Представник громадської організації «Перспектива» Юлія Рубцова, яка безпосередньо бере участь у молодіжній антинаркотичній кампанії правоохоронців, не боїться зізнатися в тому, що до недавнього часу вживала наркотики. Про своє минуле життя, про проблеми, з якими їй довелося зіткнутися, і про наслідки минулого часу, що колись її переслідували, вона розповідає на кожній такій зустрічі з молоддю.

- Моє минуле перетворилося на мою зброю, за допомогою якої я можу здійснювати ефективний позитивний вплив на молодих людей, - каже Юлія Рубцова. - І якщо хоч одна людина після моєї розповіді задумається про ту катастрофу, до якої приводять наркотики, це означає, що результат досягнутий.

Увазі молодих людей лектори пропонують шокуючі кадри 15-хвилинного фільму про наслідки вживання наркотиків. На юнацьку свідомість демонстроване відео справляє незабутнє не менш шокуюче враження.

Задоволені досягнутим результатом і самі правоохоронці. Начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Житомирській області Андрій Струпинський підтверджує, що після таких бесід у молодих людей формується однозначно негативне сприйняття речей, які так чи інакше стосуються будь-яких наркотиків або психотропних речовин.

- Міліція не буде зупинятися на досягнутому, - запевняє і головний міліціонер Житомирській області Анатолій Лазарєв. - Боротьба з наркоманією, особливо в молодіжному середовищі, для нас є одним з пріоритетних напрямів роботи. Житомирськими правоохоронцями постійно розробляються і застосовуються на практиці нові методи і форми профілактичного впливу на молоде покоління, які в кінцевому результаті обов’язково повинні сприяти висококультурному, правовому вихованню особистості кожного українського громадянина.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ