Україна все-таки знов переводитиме стрілки годинника

Україна все-таки знов переводитиме стрілки годинника

26.02.13 08:45 0 1281
30-го березня Україна знову переводитиме стрілки годинника. Цього разу - щоби перейти на літній час. Про це, нагадаємо, прем´єр Азаров сказав у своєму Facebook. Його аргумент - вже ніхто не дискутує з цього приводу, і проблема не актуальна.

Який же часовий пояс для України природніший, і де варто залишитись, спробували з´ясувати ТСН.

Дискусії про те, за яким саме часом мають жити українці і чи потрібно взагалі переводити стрілки, тривають вже не перший рік. Як відомо, останній такий сплеск почався восени 2011-го. Тоді - нардеп Надоша запропонував взагалі відмінити зимовий час і перевести всю Україну на час російського часового поясу.

Відносно Грінвіча земна куля розділена на 24 часових пояси. Центр другого проходить точно через Київ. За його межі розповзаються лише боки країни: на Заході - частина Закарпаття, це перший часовий пояс, і на Сході - шматок Луганщини і Донеччини. Це вже третій часовий пояс, російський.

Тоді по всій Україні, а особливо на крайньому сході і заході, тема скасування зимового часу збурила шквал емоцій. Україна таки перейшла на зимовий час, в ньому планували й залишитись. Принаймні, восени, напередодні виборів влада обіцяла, що осінній перевід стрілок - останній. Мінекономіки навіть видало відповідний законопроект. За ним з 1 березня 2013 року в Україні мав назавжди запанувати час більш властивого нам поясу.

Утім через те , що більшість європейських країн годинники переводять, напередодні Євро, як казали - виключно заради комфорту гостей - Україна знову перевела годинники на годину вперед і перейшла на літній час.

Нещодавно і несподівано питання про український час пролунало до із Росії. Тамтешні залізничники не знали, за яким саме часом продавати квитки у напрямку Києва. Зараз із квитками проблем, начебто немає. Але на квітень їх продають, із урахуванням того, що попри всі плани і обіцянки, 31-го березня Україна знову переходить літній час.

Коментарі можновладців на цю тему звучать досить дивно. Зараз вони спокійно говорять про черговий перехід на літній час так, ніби це не вони кілька місяців тому - пообіцяли українцям постійний зимовий час, а потім - традиційно - про це забули і для його впровадження - нічого не зробили.

- Медики - це суб´єктивна точка зору. Мені стало гірше, мені стало легше…, - прокоментував, зокрема, регіонал Ярослав Сухий інформацію про шкоду для здоров´я від "годинних стрибків".

Депутату Ярославу Сухому, могла би заперечити більшість сучасних лікарів. Їхні дослідження свідчать про те, що перехід із літнього часу на зимовий і навпаки наш організм сприймає як стрес, і відповідає на нього у когось головним болем, а в когось інфарктом чи інсультом.

Київський еталон часу що дві секунди синхронізується зі світовим у Парижі. Там також досі переводять годинники, повністю ігноруючи останні дослідження кембріджського університету. А вони свідчать про те, що в стані стресу, після переводу годинників - люди не зменшують, а навпаки збільшують споживання всього - і зокрема електроенергії. То ж якщо в Україні колись знову вирішать відмовитись від переводу стрілок, цю справу треба починати щонайменше за пів року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Івано-Франківщина: за ...
Наступна новина: 24 лютого рятувальниками ...

КОМЕНТАРІ