Про хід медичної реформи у Луцьку

Про хід медичної реформи у Луцьку

26.02.13 08:52 0 1149
На цю тему говорили у міській раді під час «круглого столу». До обговорення були запрошені перший заступник міського голови Святослав Кравчук, начальник управління охорони здоров’я міської ради Федір Кошель, головні лікарі медичних закладів Луцька та представники засобів масової інформації.

«Зараз в Україні на державному рівні проводиться широкомасштабна робота із реформування галузі охорони здоров’я й ведеться багато розмов щодо цього. Ситуація склалась так, що люди асоціюють реформування з тим, що буде гірше», - почав розмову перший заступник міського голови Святослав Кравчук, - «проте така реформа заставить органи місцевого самоврядування більше уваги приділити медичній галузі».

Найосновнішим чинником є й те, що первинно медико-санітарна допомога наблизиться до місць проживання людей, виділятимуться додаткові кошти на первинну допомогу та подальший розвиток інституту сімейної медицини у м. Луцьку.

У нашому місті послідовно проводиться робота щодо реформування галузі. Зокрема, були відокремлені від міської клінічної лікарні і функціонують самостійно міські поліклініки №1, №2, №3. У цих поліклініках було розділені рівні надання медичної допомоги, спочатку утворені сімейні відділення, потім центри первинної медико-санітарної допомоги як структурні підрозділи поліклінік. Було утворено 4 амбулаторії загальної практики-сімейної медицини.

За словами першого заступника міського голови Святослава Кравчука, у Луцьку вже працюють амбулаторії у районах Вересневого, ДПЗ та вулиці Стрілецькій, приміщення яких ще у планах розширяти, також потрібно відкрити такі амбулаторій у районі 40-го кварталу, Вишкова, на вулицях Дубнівській та Привокзальній. У приміщенні останньої зараз ведеться ремонт, уже працюють 3 медичних кабінети.

Наголосив Святослав Кравчук і на тому, що, відповідно до прийнятого рішення, мережа лікувально-профілактичних закладів не скорочується, немає у планах і скорочення працівників.

«Навпаки кадрів не вистачає й немає такої законодавчої бази, аби дозволила звільняти спеціалістів», - зазначив начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель. Наголосив і на тому, що інформація про приватизацію поліклініки № 3 є неправдивою.

У відповідь на запитання журналістів щодо черг у створених амбулаторіях, головний лікар поліклініки № 3 Віктор Максимюк поінформував, що кабінет складатиметься з 2-ох частин: для дорослих та дітей. Також сімейні лікарі матимуть візитівки із номером телефону, за яким пацієнти зможуть записатися у зручний для них час, й без черг потрапити на прийом. «Пацієнти матимуть можливість й обирати сімейного лікаря, який їх обслуговуватиме», - зазначив Віктор Максимюк.

Таким чином, лучани найближчим часом обслуговуватимуться у амбулаторіях сімейної медицини, які знаходяться поблизу місць їх проживання.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Козівський район: ...

КОМЕНТАРІ