Лучани вшанували пам'ять Лесі Українки

Лучани вшанували пам'ять Лесі Українки

26.02.13 09:45 0 1050
У нашому місті відбулися заходи з відзначення 142-ї річниці від дня народження Лесі Українки.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, міський голова Микола Романюк, його перший заступник Святослав Кравчук, секретар міської ради Григорій Пустовіт, депутати міської ради Тетяна Дементьєва та Богдан Шиба, директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України Микола Жулинський, поет Іван Драч, представники творчої інтелігенції, молодь поклали квіти до підніжжя пам’ятника видатної поетеси на Театральному майдані.

Волинська письменниця Надія Гуменюк прочитала уривки з творів Лесі Українки.

Міський голова Микола Романюк, звертаючись до учасників заходу, сказав: «Одну і ту саму книжку, читаючи у 20, у 40 чи у 50 років, сприймаєш інакше. Творчість Лесі Українки настільки багатогранна, що її читати можна все життя і знаходити весь час щось нове. Необхідно, щоб і діти, і дорослі частіше поверталися до творчості видатної поетеси, адже – це людина з великої букви. ЇЇ вклад в українську культуру неоціненний».

Потому у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка відбувся урочистий концерт, присвячений 142-ій річниці від дня народження поетеси, під час якого присутні переглянули виставу за її творами «Сім струн».

У закладах культури і бібліотеках міста протягом тижня відбуваються тематичні заходи до дня народження Лесі Українки, літературні читання, експозиції, виставки літератури. У загальноосвітніх школах проводяться конкурси, бесіди та тематичні уроки.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Новоград- Волинський: ...

КОМЕНТАРІ