На Рівненщині на «гарячу» лінію екстреної медичної допомоги надійшло більше 150 дзвінків

На Рівненщині на «гарячу» лінію екстреної медичної допомоги надійшло більше 150 дзвінків

26.02.13 11:07 0 1158
З початку дії нового Закону України «Про екстрену медичну допомогу» в області розпочала роботу «гаряча» телефонна лінія – 22-32-03. Майже за два місяці її роботи надійшло понад півтори сотні дзвінків. Найчастіше краяни запитували про зміни у роботі «швидких», цікавилися часом доїзду лікарів, а також поділом викликів на екстрені та невідкладні.

Керівник обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Ушкевич пояснив, що, як і раніше, дзвонити потрібно на єдиний телефонний номер «швидкої»– 103. Усі виклики прийматимуть працівники центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. А вже вони за ситуацією визначатимуть, якої допомоги потребує хворий, екстреної чи невідкладної. На виклики в різні куточки області виїжджатиме той автомобіль, що на даний момент знаходиться найближче до хворого.

За словами керівника обласного центру, у більшості виїздів вдається дотримуватися нормативів прибуття екстреної медичної допомоги до пацієнта (10 хвилин у містах та 20 у сільській місцевості). Проте, зважаючи на метеорологічні умови, сезонні особливості, вони можуть бути перевищені на декілька хвилин. У той же час у разі кваліфікації виклику як «неекстрений» бригада доїжджатиме упродовж однієї години.

Загалом реформування системи надання невідкладної допомоги необхідне для того, аби підвищити її якість, резюмувала заступниця голови облдержадміністрації Світлана Сад.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ