На Рівненщині покращують мережу соціальних закладів для дітей

На Рівненщині покращують мережу соціальних закладів для дітей

26.02.13 11:42 0 1114
В області працюють над створенням повноцінного дитячого реабілітаційного центру. У закладі допомагатимуть дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Вони зможуть перебувати в центрі упродовж 9 місяців. Із ними, а за потреби і з їх батьками, працюватимуть педагоги, психологи та інші фахівці, які сприятимуть реабілітації вихованців. Натомість за цей час влаштовуватимуть подальшу долю дітей.

Донині і малюки, і підлітки, які опинилися у складних життєвих обставинах, перебували в притулку для дітей служби у справах дітей облдержадміністрації. Однак наразі цей заклад не відповідає вимогам сьогодення. Так, тут вихованці можуть проживати щонайдовше – 90 діб. Натомість цього часу зазвичай надто мало навіть для того, аби визначитися зі статусом таких дітей, не кажучи вже про їх адаптацію. Тому створення повноцінного реабілітаційного центру – на часі, резюмував заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов під час міжгалузевої наради. Заклад нового рівня мають намір облаштувати в частині приміщень Олександрійській школі-інтернаті. Адже можливість для цього є – школа не завантажена повністю. Тож таким чином вдасться оптимізувати її роботу. Натомість у вивільненому приміщенні притулку, функції якого виконуватиме обласний дитячий реабілітаційний центр, планують створити дошкільний навчальний заклад. Тим більше, воно перебуває у комунальній власності міста. А для Рівного, де дитсадків бракує, вирішення цього питання є дуже актуальним. Так, нині на 100 місць у ДНЗ претендує 150 дітей, констатував начальник управління освіти Рівненської міської ради Василь Харковець.

Новий дитячий реабілітаційний центр розрахований на 50 вихованців. Цього для Рівненщини буде повністю достатньо, підсумував начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Віктор Марчук.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Співробітники служби ...
Наступна новина: Італія не отримає ...

КОМЕНТАРІ