На Рівненщині проводять адміністративно-правові заходи боротьби з правопорушеннями неповнолітніх

На Рівненщині проводять адміністративно-правові заходи боротьби з правопорушеннями неповнолітніх

26.02.13 15:12 0 1183
Одним із завдань кримінальної міліції в справах дітей є застосування заходів адміністративного та виховного впливу. З початку року підрозділи кримінальної міліції у справах дітей МРВ УМВС здійснювали організаційні та практичні заходи, спрямовані на посилення боротьби з правопорушеннями, вчиненими неповнолітніми.

Особлива увага приділяється попередженню пияцтва та тютюнокуріння серед дітей. З цією метою працівники кримінальної міліції у справах дітей проводять оперативно-профілактичні заходи, які сприяють активізації роботи, щодо притягнення неповнолітніх до адміністративної відповідальності за розпивання алкогольних напоїв та появу в громадських місцях у нетверезому стані.

Так, застосовуючи адмiнiстративно-правовi методи профілактики пiдлiткової злочинності, за січень 2013 року працівники кримінальної міліції у справах дітей склали 347 протоколів, у тому числі виявили та притягнули до адміністративної відповідальності 134 неповнолітні особи, з яких чотири – за дрібну крадіжку (ст. 51 Кодексу України про адміністративні правопорушення, далі КУпАП), 16 – за дрібне хуліганство (ст. 173 КУпАП), 65 – за куріння в громадському місці (ст. 175-1 КУпАП) .

Так, лише упродовж цього року до адміністративної відповідальності за ст. 178 КУпАП (розпиття спиртних напоїв у громадському місці) притягнуто 72 особи, з яких 46 неповнолітніх, 15 – за доведення неповнолітніх до стану алкогольного сп’яніння (ст. 180 КУпАП) та 114 особи – за невиконання обов’язків з виховання своїх дітей (ст. 184 КУпАП).

Підрозділи КМСД здійснюють заходи щодо притягнення до адміністративної відповідальності осіб, які порушують вимоги ст. 156 КУпАП, а саме зважуються продавати дітям алкогольні напої та тютюнові вироби. За вказаною статтею складено 14 адміністративних протоколів.

– Наразі на Рівненщині працівники кримінальної міліції у справах дітей організовують та проводять комплексні профілактичні заходи щодо попередження пияцтва та тютюнопаління серед дітей, спрямовані на виявлення фактів реалізації неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів, профілактику негативних явищ у підлітковому середовищі, виявлення та притягнення до відповідальності дорослих осіб, які втягують неповнолітніх у злочинну та антигромадську діяльність, – повідомляє начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей УМВС в області Юрій Сірак.

Тільки спільні зусилля міліції і громади можуть обмежити доступ молоді до горілчаних та тютюнових виробів, сприяти популяризації здорового способу життя.

Тому звертаємо увагу працівників усіх торговельних закладів: перед тим як продавати підліткам алкогольні напої або цигарки, задумайтесь про те, що діти – наше майбутнє! А профілактика таких ганебних явищ як пияцтво та тютюнокуріння в молодому віці є найефективнішою.

ВКМСД УМВС
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Особливий погляд на ...
Наступна новина: На Львівщині вже в березні ...

КОМЕНТАРІ