У Прикарпатському факультеті готують захисників правопорядку

У Прикарпатському факультеті готують захисників правопорядку

26.02.13 12:15 0 1065
Мабуть, символічно, що День відкритих дверей у Прикарпатському факультеті Львівського державного університету внутрішніх справ (ЛьвДУВС) провели на свято захисника Вітчизни.Адже тут готують майбутніх офіцерів міліції, які будуть захищати громадян від протиправних посягань, відстоювати інтереси держави.

Уперше такий традиційний захід у міліцейському навчальному закладі провели в спортивному залі, який недавно оновили. Начальник Прикарпатського факультету ЛьвДУВС кандидат юридичних наук, доцент, полковник міліції Мирослав Бучко зауважив, що після річної перерви, пов'язаної з ліквідацією Прикарпатського юридичного інституту, тут вдалося не лише відновити навчальну та матеріально-технічну базу, а й намагаються її покращити.

на факультеті навчаються 316 курсантів, і цього року за державним замовленням на перший курс наберуть 125 юнаків і дівчат. «Сто першокурсників навчатимуться за програмою підготовки фахівців для роботи в підрозділах міліції громадської безпеки, а 25 курсантів – для оперативних служб, – сказав Мирослав Бучко. – Також відновлюється діяльність юридичного факультету, де будемо готувати правознавців за кошти фізичних і юридичних осіб».

Для потенційних абітурієнтів у Прикарпатському факультеті підготували цікаву й пізнавальну програму. Їм продемонстрували фільм про навчальний заклад, а керівник навчально-методичного центру Львівського державного університету внутрішніх справ кандидат юридичних наук, полковник міліції Руслан Строцький розповів про особливості цьогорічної вступної кампанії. «Вимоги до абітурієнтів залишилися на тому рівні, що й минулих років, – сказав Руслан Строцький. – Міністерство внутрішніх справ ставить перед відомчими навчальними закладами завдання здійснювати якісний відбір».

У програмі презентації Прикарпатського факультету ЛьвДУВС були й показові виступи команди КВН і духового оркестру, який десятки років є своєрідною візитною карткою навчального закладу. Курсанти також продемонстрували своє вміння з рукопашного бою та самбо, а четвертокурсниця майстер спорту Людмила Гончар представила глядачам складний гімнастичний номер. Після цього юнаки і дівчата, їх батьки ознайомилися з навчальною та матеріально-технічною базою факультету, дізналися про його історію та славні традиції під час екскурсії в музей навчального закладу.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецькі танцюристи ...
Наступна новина: На Рівненщині побільшає ...

КОМЕНТАРІ