На Тернопільщині процеси весняного водопілля проходять без ускладнень

На Тернопільщині процеси весняного водопілля проходять без ускладнень

26.02.13 10:40 0 1038
Наразі процеси весняного водопілля проходять без ускладнень. За прогнозами фахівців, повені зі значними негативними наслідками для господарства цього року не очікується. Про це під час брифінгу повідомив заступник директора Департаменту управління рятувальними силами Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін

За його словами, наразі розроблено план безаварійного пропуску паводка й сходження льоду. Він регулює порядок дій міжвідомчого угруповання сил під час весняного водопілля. Зокрема задіяні Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Міністерство оборони, Міністерство внутрішніх справ, Державне агентство водних ресурсів, Міністерство інфраструктури, Міністерство енергетики та вугільної промисловості. Зокрема у ньому передбачається можливість залучення у разі небезпеки близько 42,5 тис. осіб, 5 тис. одиниць техніки, 830 засобів запобігання водним перешкодам, а також 90 піротехнічних розрахунків. При цьому з огляду на гідрологічні особливості, територію України розділено на 9 регіонів оперативного реагування.

У свою чергу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда зазначив, що максимальний рівень весняної повені в Києві в нинішньому році становитиме 600-640 см вище умовного нуля, тоді як середній рівень весняної повені становить 715 см.

За матеріалами Державної служби

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ