Співробітники служби боротьби з незаконним обігом наркотиків провели профілактичні уроки в тернопільських школах

Співробітники служби боротьби з незаконним обігом наркотиків провели профілактичні уроки в тернопільських школах

26.02.13 11:32 0 1185
Застерегти молодь від вживання наркотиків та психотропних речовин, розповісти про їх згубний вплив на організм – саме з такою метою співробітники служби боротьби з незаконним обігом наркотиків провели профілактичні уроки в тернопільських школах.

Протягом декількох десятиліть у нашому суспільстві панувала думка, що замовчування – найкраща профілактика негативних явищ. Час показав наскільки помилковою була така стратегія. Невідоме манить. Так, чимало молодих людей потрапили у наркотичний полон після того, як з власної цікавості чи за компанію наважилися спробувати дурман або ковтнути «диво-пігулку». Біда в тому, що після вживання наркотиків «сміливі» очікують відчути легкість, покращення настрою, приплив сил – це обіцяють продавці дурману. Однак, мало кому відомо, що у кожної людини організм по-різному реагує на отруту. Сильний головний біль, блювота, біль у шлунку, а у деяких випадках навіть втрата свідомості й судоми – і за все це доведеться викласти чималеньку суму з власної кишені. Такою є правда, про яку звикли мовчати.

Розповісти школярам про усі жахи залежного способу життя без прикрас взялися міліціонери. Учні отримали інформацію про відповідальність за зберігання та розповсюдження наркотичних засобів. Начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Анатолій Сівчук поінформував юнаків та дівчат про конкретні результати діяльності його служби. Так, на території області зареєстровано понад дві тисячі осіб, які мають причетність до незаконного обігу психотропних речовин, виявлено двісті п’ятдесят фактів збуту наркотиків, півтори сотні осіб притягнули за це до відповідальності. Найбільше дітей здивувало те, що законом передбачене покарання навіть за вирощування снодійного маку.

Міліціонери, які не вперше приміряли на себе роль вчителів, зуміли завоювати увагу підлітків та залучити їх до розмови. Хлопці та дівчата ділилися своїми роздумами, ставили питання, які їх цікавили.

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Чернігів: Наше місто читає!
Наступна новина: На Рівненщині покращують ...

КОМЕНТАРІ