Найкращі кікбоксери України змагатимуться в Чернігові

Найкращі кікбоксери України змагатимуться в Чернігові

26.02.13 10:56 0 1134
У Чернігові з 1 по 3 березня проходитиме Чемпіонат України з кікбоксингу WPKA. Про це йшлося під час прес-конференції в експертному клубі «Чиста політика» за участю представників Українського союзу кікбоксингу та провідних міських тренерів і спортсменів.

Як розповів один з організаторів Чемпіонату, Заслужений тренер України з кікбоксингу, Голова Всеукраїнської незалежної профспілки спортивних тренерів, інструкторів-методистів та професійних спортсменів, депутат міськради Андрій Кужельний, Чемпіонат України з кікбоксінгу серед дорослих та Чемпіонат ФСТ «Україна» серед молоді і юніорів проводиться в Чернігові другий рік поспіль. Він зазначив, що в змаганнях, які стануть відбірковим турніром до Чемпіонату Світу, візьмуть участь понад 500 спортсменів з усієї країни.

На думку начальника відділу фізичної культури та спорту міської ради Олександра Стецька, змагання такого рівня, попри організаційні труднощі, дають можливість жителям міста побачити провідних спортсменів, ближче ознайомитись із різними видами спорту, дають поштовх для розвитку як існуючих у місті, так і нових спортивних дисциплін.

Організатори підкреслили, що захід також має на меті збір коштів на лікування чемпіона України з кікбоксингу Захара Водолазкіна, який понад два роки тому отримав серйозну травму, через яку й донині прикутий до ліжка. Про стан здоров’я хлопця розповів заслужений тренер України з кікбоксингу Юрій Єрмілов, який тривалий час тренував спортсмена у обласній дитячо-юнацькій спортивній школі ФСТ «Колос». За його словами, Водолазкіна готові лікувати ізраїльські лікарі, проте для цього потрібні чималі кошти.

«На Захар проживає в Донецьку, про нього піклуються дальні родичі, адже він сирота, виховувався в дитбудинку. І ми закликаємо спортивну спільноту об’єднатись і допомогти йому – і в моральному, і в фінансовому плані», – каже А. Кужельний.

Депутат міської ради переймається й проблемою подальшого розвитку кікбоксингу в Чернігові, потрібно шукати просторіше приміщення, покращувати умови для тренування.

У прес-конференції взяли участь і заслужені майстри спорту п’ятикратний чемпіон світу Роман Власенко та триразовий чемпіон світу Віктор Кузьменко, які є гордістю чернігівської школи кікбоксингу й справжнім взірцем для юних спортсменів.

Чемпіонат проходитиме в приміщенні спортивного комплексу Чернігівського державного інституту економіки і управління по пр. Перемоги, 147-А.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Палаці культури міста ...
Наступна новина: На Рівненщині на «гарячу» ...

КОМЕНТАРІ