Хмельниччина відзначатиме Міжнародний день спонтанного прояву доброти

Хмельниччина відзначатиме Міжнародний день спонтанного прояву доброти

26.02.13 12:25 0 1113
Небагато людей в наш неспокійний час здатні на «подвиг»… У стані втоми і роздратування від буремних турбот ми все частіше байдуже проходимо повз чужі проблеми, поки вони не торкнутися нас особисто.

День спонтанного прояву доброти - одна з недавніх ініціатив міжнародних благодійних організацій. Це свято має загальносвітове значення і святкується незалежно від громадянства, національності та релігійних переконань.

В Україні це свято поки ще мало відоме. У цей день, як закликають організатори, потрібно намагатися бути добрим до всіх. І не просто добрим, а добрим безмежно і безкорисливо.

За ініціативи Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді та ХОО ВМГО «Демократичний альянс» в професійно-технічних навчальних закладах області було проведено тиждень доброти. Стартував захід 17 лютого. Активісти та волонтери професійно-технічних навчальних закладів м. Хмельницького разом з молоддю із демократичного альянсу біля кінотеатру ім. Т.Шевченка вітали перехожих із святом, роздавали повітряні кульки та свічки, що символізувало передачу вогника «добра».

В навчальних закладах протягом тижня для учнів проводились уроки та інформаційні хвилинки доброти, під час яких розповідалось про започаткування та відзначення свята, встановлювались скриньки доброти в які кожний охочий міг вкинути доброзичливі побажання, розклеювались позитивні об’яви. В кінці навчального дня активісти роздавали перехожим паперові квіти з позитивними побажаннями виготовлені власними руками, відвідували дитячі будинки, геріатричні пансіонати з метою допомоги і підтримки місцевим жителям.

P.S. Пам'ятайте, якщо людина очікує подяки за свою доброту, це не може вважатися істинною добротою. Ви не повинні розраховувати на те, що станете свідком радості інших і почуєте їх похвалу.

Добрі справи самі по собі повинні приносити вам задоволення, і при цьому, даючи щось іншим або допомагаючи їм, ви не повинні очікувати нагороди. Така справжня доброта.

Н. Мельник

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ