Василь Ядуха: Потреба у професійних кадрах для державної служби і, зокрема, підготовки магістрів в регіоні сьогодні є актуальною

Василь Ядуха: Потреба у професійних кадрах для державної служби і, зокрема, підготовки магістрів в регіоні сьогодні є актуальною

26.02.13 14:45 0 1123
На цьому голова облдержадміністрації наголосив під час вже традиційної зустрічі із слухачами магістратури галузі знань Державне управління за спеціальністю Державна служба Хмельницького університету управління та права. «Керівництво України покладає на державних службовців місію модернізації країни і руху вперед, адже ми всі хочемо жити в цивілізованій високорозвиненій європейській країні. Але багато хто не розуміє, що Україна починається з кожного з нас, і ми не повинні бути сторонніми спостерігачами за процесами, які відбуваються в нашій країні . Переважна більшість економічних та соціальних реформ проводиться силами державних службовців. Потреба у професійних кадрах для державної служби і, зокрема, підготовки магістрів в регіоні є актуальною. Нам потрібні освічені кадри з новим мисленням, люди, які є справжніми регіональними патріотами. Я закликаю вас будувати свою роботу не на порожніх обіцянках, а на конкретних справах, завдяки яким розвиватиметься Хмельниччина», - сказав Василь Ядуха.

У Хмельницькій області працює майже 8 тисяч державних службовців. Відсоток охоплення службовців магістерською підготовкою у галузі знань Державне управління є низьким і складає лише 2,7% від їх загальної чисельності. Тому в області є потреба у підготовці висококваліфікованих фахівців, які б відповідали вимогам Довідника типових професійно-кваліфікаційних характеристик посад держслужбовців. Важливість завдання і функцій, що виконують державні службовці, вимагає постійного системного професійного удосконалення, а також нових підходів до навчальних програм і системи підвищення кваліфікацій загалом. Статистика свідчить, що в Україні за період з 2008 по 2012 рр. частка державних службовців, які підвищили кваліфікацію, коливалась на рівні 15,1%. У Хмельницькій області цей показник становить 25%, а за 2012 рік – 35%.

« одним із напрямів підвищення кваліфікації є участь у щорічному всеукраїнському конкурсі «Кращий державний службовець». За останні чотири роки у ньому взяли участь 1777 держслужбовців області. Це один з кращих показників в Україні», - підкреслив Василь Ядуха.

Запровадження системи безперервного професійного навчання управлінських кадрів є одним з пріоритетних завдань, передбачених Стратегією державної кадрової політики України. Прикладом реалізації даного завдання в області є навчально-науковий комплекс Хмельницького університету управління та права і Хмельницького центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

Очільник краю наголосив, що робиться акцент на переорієнтації системи підвищення кваліфікації в регіоні в частині посилення її практичної складової.

Важливим чинником розв’язання проблем кадрової політики у сфері держаної служби є нова редакція Закону України «Про державну службу», який вступить в дію з першого січня 2014 року. У зв’язку з цим, за словами Василя Ядухи, облдержадміністрації впродовж 2013 року планує актуалізувати систему підготовки та перепідготовки держслужбовців, продовжити підвищення кваліфікації з питань нового антикорупційного законодавства, забезпечити обов’язкове підвищення кваліфікації з питань нового законодавства працівників кадрових служб державних органів та запровадити тренінги для керівників кадрових служб, спрямованих на оволодіння навичками сучасних технологій менеджменту персоналу.

« Проведення реформ державної служби в контексті реалізації завдань Стратегії державної кадрової політики сприятиме створенню в Україні професійної та ефективної державної служби, впровадженню системних змін та модернізації моделі державного управління в цілому», - зауважив голова адміністрації.

У ході зустрічі Василь Ядуха відповів на запитання майбутніх магістрів.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міністр освіти порівняв ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: У ...

КОМЕНТАРІ