На Буковині ДСНС України активно бере участь у проекті ЄС щодо підвищення готовності реагування на катастрофи

На Буковині ДСНС України активно бере участь у проекті ЄС щодо підвищення готовності реагування на катастрофи

27.02.13 08:55 0 1038
20-21 лютого у Брюсселі (Бельгія) делегація Державної служби України з надзвичайних ситуацій взяла участь у ІІ засіданні Національних координаторів та ІІ засіданні Керівного комітету з управління Проектом ЄС «Програма з попередження, готовності та реагування на катастрофи природного та техногенного характеру для країн Східного партнерства». Делегацію очолив заступник Голови Державної служби з Надзвичайних ситуацій Анатолій Бойко.

Окрім України участь у засіданні взяли делегації з 6 країн-учасниць Східного партнерства, а саме Грузії, Вірменії, Азербайджану, Молдови, України та Білорусії, а також представники Єврокомісії, НАТО, країн-членів ЄС, зокрема, Польщі, Румунії, Швеції, Угорщини, Німеччини та Словаччини.

Під час засідань були оприлюднені доповіді про досягнення та головні здобутки програми за 2012 рік, а також обговорено і затверджено робочий план програми на 2013-2014 роки. Зокрема Анатолій Бойко розповів учасникам заходу про процес реорганізації МНС України у ДСНС України. Керівництво проекту ЄС високо оцінило рівень взаємодії з ДСНС України.

У рамках візиту відбулись робочі зустрічі заступника Анатолія Бойка з головами делегацій країн-учасниць Проекту ЄС, зокрема, з Головою рятувальної служби Вірменії Сергієм Азаряном та директором Департаменту з управління у надзвичайних ситуаціях Центру з надзвичайних ситуацій та спеціальних заходів МВС Грузії Звіадом Кацашвілі. Під час зустрічей сторони обговорили перспективи розвитку подальшого співробітництва у сфері попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на двосторонньому рівні.

Окремо, під час візиту заступник Анатолій Бойко провів робочу зустріч з Главою Місії України при НАТО - Надзвичайним і Повноважним Послом України в Королівстві Бельгія та Великому Герцогстві Люксембург.

ДСНС України є головним бенефіціаром Проекту ЄС, метою якого є посилення та розвиток спроможності країн-учасниць Східного партнерства у сфері цивільного захисту шляхом залучення експертної та технічної підтримки ЄС. Проект спрямований на сприяння розвитку у країн-партнерів потенціалу цивільного захисту для запобігання стихійному лиху, забезпечення готовності і реагування держав-партнерів, поступового наближення до механізму цивільного захисту ЄС при одночасному поліпшенні співпраці між ними. Перша фаза Проекту діє до червня 2014 року. Очікується, що завдяки Проекту у цих країнах буде розроблено загальну методику оцінки ризиків на базі рекомендацій ЄС, розроблено електронний атлас регіональних ризиків, будуть надалі проводитись міжнародні семінари для обміну досвідом та експертами, навчання у сфері цивільного захисту та інші спільні навчально-практичні заходи.

Державна служба

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дарт Вейдер штурмував ...
Наступна новина: Червоноград: через ...

КОМЕНТАРІ