Занедбані кіоски у Чернівцях демонтують

Занедбані кіоски у Чернівцях демонтують

27.02.13 10:05 0 1132
У Чернівецькій міській раді на засіданні комісії з розгляду питання щодо користування земельними ділянками під малі архітектурні форми відповідно до генерального плану пройшло обговорення ситуації, яка склалася в місті з газетними кіосками. Після попереднього засідання комісії, яке відбулося в січні цього року, орендарі мали визначитись, чи спроможні вони утримувати свої земельні ділянки у належному стані, адже велика частина кіосків знаходиться у жалюгідному стані.

У Чернівцях налічується понад 220 кіосків, з яких лише 75 відповідає вимогам. Таким чином, було прийнято рішення про винесення на сесію міської ради питання про те, що подовження договору оренди на земельну ділянку стане можливим тільки за умови реконструкції або заміни кіоску на затверджену форму.

Головний архітектор міста Сергій Гомонович повідомив членам комісії та присутнім на засіданні представникам власників кіосків, що провів розмову з орендарями і деякі з них з об’єктивних причин не можуть реконструювати свої малі архітектурні форми. Саме тому деякі кіоски «Молодьспортлото» буде демонтовано. Один з кіосків, який належить ТзОВ «Редакція газети «Молодий Буковинець» (по вул. Червоноармійській) потребує косметичного ремонту. До інших кіосків “МБ” у комісії претензій не виникло.

Земельні ділянки, які звільняться після демонтажу газетних кіосків, будуть запропоновані іншім бажаючим створити місця продажу друкованих видань за умови, що вони будуть відповідати вимогам, які висуває Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин до зовнішнього вигляду та форми таких МАФів.

Остаточне рішення по цьому питанню буде прийнято на сесії міської ради.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Скелелазіння набуває ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ