На Буковині міліція проводить заходи із попередження рецидивної злочинності

На Буковині міліція проводить заходи із попередження рецидивної злочинності

27.02.13 17:05 0 1103
Незважаючи на виправну мету покарання, все ж таки знаходяться особи, які скоюють злочини повторно. Аби уникнути рецидиву вчинення нових правопорушень співробітники Управління громадської безпеки УМВС України в Чернівецькій області здійснили на території області оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Нагляд».

Метою цих заходів є попередження рецидивної злочинності, вдосконалення індивідуально-профілактичної роботи відносно осіб, які звільнились з місць позбавлення волі, засуджених до кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі та інших категорій криміногенних осіб, які перебувають на обліках в правоохоронних органах, а також виявлення причин і умов, сприяючих повторному скоєнню правопорушень.

За час операції здійснено більше 4300 раптових та контрольних перевірок поведінки та способу життя раніше засуджених, які перебувають на обліках у міліції. З них проведено 1278 перевірок адміннаглядних та 1820 перевірок засуджених до покарання, що не пов’язані із позбавленням волі.

Під час перевірок було виявлено 134 порушення правил адміністративного нагляду за ст. 187 КУпАП (порушення правил адміністративного нагляду), яка передбачає штрафні санкції. У 93 випадках ці правила порушувались повторно. За результатами розгляду адмінпротоколів у судах до 37 правопорушників був застосований адміністративний арешт.

За вчинення кримінально караних порушень правил адміннагляду, передбачених ст. 395 Кримінального кодексу України, відкрито 7 кримінальних проваджень.

Районними відділами міліції направлено 53 подання до місцевих суддів про встановлення адміністративного нагляду стосовно осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі та не стали на шлях виправлення і систематично порушують громадський порядок.

Крім цього, розшукано 2 раніше засуджених, які перебували у розшуку.

За період проведення операції на облік поставлено 85 раніше судимих осіб, з яких 55 - адміннаглядних, 16 - засуджених до покарання, що не пов’язані із позбавленням волі, а також 14 осіб, які звільнилися достроково.

Завдяки проведеній роботі вдалося стабілізувати стан рецидивної злочинності в області, зафіксовано зменшення кількості злочинів, скоєних раніше судимими особами.

Правоохоронці вважають, що проведення таких заходів є корисним, адже спілкування із такими особами сприяє не лише зменшенню рецидивної злочинності, а й допомагає їм соціально адаптуватися.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Франківці звернулись до ...

КОМЕНТАРІ