На Тернопільщині розробляють проекти сівозмін

На Тернопільщині розробляють проекти сівозмін

27.02.13 15:45 0 1136
Відповідне доручення головам районних державних адміністрації голова ОДА дав під час виїзного засідання колегії облдержадміністрації, присвяченому питанням впровадження реформ у сфері землекористування в області.

Як було зазначено під час колегії, стан розроблення на території області проектів землеустрою, що забезпечують еколого - економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь

Однією із головних умов земельної реформи є використання унікальної особливості землі – її родючості.

Відповідно до внесених законодавчих змін, земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва повинні використовуватись відповідно до розроблених та затверджених в установленому порядку проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь.

З 1 січня 2013 року набула чинності законодавча норма, якою передбачено адміністративну відповідальності за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва без розроблених та затверджених в установленому порядку необхідних проектів землеустрою .

За даними державної статистичної звітності з кількісного обліку земель на території області налічується 379 господарств, кожне з яких використовує понад 100 га орних земель, наданих для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

На із 379 землекористувачів, котрі використовують земельні ділянки площею понад 100 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, 178 отримали дозволи голів райдержадміністрацій на складання проектів сівозмін, що становить майже 47 відсотків від їх загальної кількості.

З 178 товаровиробників, що отримали дозволи на складання проектів сівозміни, тільки 106, або 28 відсотків (по Україні 11%) від 379 землекористувачів, що мають в обробітку понад 100 га земель, уклали договори на виконання робіт щодо розроблення таких проектів.

Всі сільгоспвиробники уклали угоди у Козівському, Монастириському і Підгаєцькому районах і 50 відсотків – у Шумському.

Жодного договору не укладено у Заліщицькому та Тернопільському районах.

Заслухавши інформацію голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян доручив керівникам райдержадміністрацій впродовж березня 2013 року завершити процес укладання угод щодо складання проектів сівозміни.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ