Луцьк: обговорено актуальні питання життєдіяльності міста

Луцьк: обговорено актуальні питання життєдіяльності міста

27.02.13 08:35 0 1290
Під час оперативної наради міський голова Микола Романюк приділив увагу питанню ремонту доріг. Він зауважив, що цьогоріч у місті складна ситуація, адже на вулицях багато ям. За його словами, нині проводиться огляд доріг та визначається об’єм робіт. Зокрема, 3 тис. м кв. – це лише ямковий ремонт. На його проведення необхідно близько 1 млн грн. Роботи розпочнуться найближчим часом й триватимуть близько місяця, але все залежатиме від погодних умов.

Розповів міський голова й про ситуацію з гуртожитками на бульварі Дружби Народів. Він повідомив, що міська влада після зустрічі з жителями прийняла рішення про передачу кімнат у гуртожитках у міську комунальну власність. Відповідне рішення буде винесене на розгляд членів виконавчого комітету 6 березня. Після цього нинішні та колишні працівники Луцького підшипникового заводу зможуть безкоштовно приватизувати свої помешкання.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук зауважив, що поряд із ремонтом доріг необхідно привести до належного вигляду й суміжну інфраструктуру. Він наголосив, що з потеплінням необхідно пофарбувати електроопори, перила на мостах тощо. Святослав Кравчук закликав балансоутримувачів об’єктів заздалегідь закупити необхідні матеріали.

Також перший заступник міського голови зауважив, що наближається весна і необхідно звернути увагу на квіткове оформлення Луцька. У цьому питанні потрібно активізувати роботу, аби лучанам та гостям міста було приємно гуляти вулицями і милуватися різнобарв’ям квітів.

Розкритикував Святослав Євгенович новорічне оформлення міста. Тут, на його думку, є великі недопрацювання. Представники бізнесу не виявили активності в новорічному оформленні своїх приміщень.

На його думку, незадовільним було й прибирання Луцька від снігу. Зокрема, Святослав Кравчук зауважив, що біля підприємств, ринків, установ лежать гори снігу. Керівники цих структур неналежним чином прибирають закріплену за ними територію.

Крім того, звернув увагу Святослав Євгенович й на питання озеленення міста. Зокрема, він наголосив на необхідності підсадки дерев та кущів на вулицях міста й прибудинкових територіях.

Позитивно відзначив перший заступник міського голови роботу відділу муніципальної дружини. Цей структурний підрозділ міської ради нині веде активну роботу з нелегальними продавцями алкогольних напоїв. Складено велику кількість актів на притягнення цих осіб до відповідальності.

Робота у цьому напрямку, на його думку, має продовжуватися, адже незабаром потеплішає і діти більше часу проводитимуть на вулиці. Тому муніципальній дружині, міліції, управлінню освіти, службі у справах дітей та іншим необхідно активніше проводити роз’яснювальну роботу щодо шкідливого впливу алкоголю та боротися з тими підприємцями, які продають слабоалкогольні напої неповнолітнім.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині за крадіжку ...
Наступна новина: Старосамбірський район: у ...

КОМЕНТАРІ