Микола Романюк: «Спільними зусиллями ми зробимо Луцьк привабливим для туристів»

Микола Романюк: «Спільними зусиллями ми зробимо Луцьк привабливим для туристів»

27.02.13 15:00 0 1176
В Палаці культури відбулася зустріч Луцького міського голови Миколи Романюка з готельєрами, рестораторами, туроператорами, організаторами фестивалів на тему: «Співпраця влади, бізнесу та громади на шляху розвитку туризму у місті Луцьку».

На зустрічі обговорено досягнення Луцька у сфері туризму у 2012 році та визначено подальші кроки розвитку співпраці у сфері туризму трьох основних рушіїв соціально-економічного розвитку міста – влади, бізнесу та громади.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що з моменту попередньої зустрічі пройшов майже рік. З того часу, зі сторони влади здійснено ряд кроків для розвитку туристичної галузі міста. Зокрема, розпочали діяльність туристичний сайт, КП «Центр туристичної інформації та послуг», затверджено промоційний логотип тощо. За його словами, «є розуміння та підтримка зі сторони депутатського корпусу. Нині питання розвитку туристичної сфери є одним із пріоритетів у роботі міської влади. Ми відкриті до діалогу». Він закликав представників готельного бізнесу, туроператорів, рестораторів надавати свої пропозиції.

Микола Романюк наголосив, що лише спільними зусиллями нам вдасться зробити Луцьк привабливим для туристів.

Начальник управління туризму та промоції Наталія Бунда зауважила, що зважаючи на вагому роль туристичної галузі в соціально-економічному розвитку українських міст та регіонів, важливість збереження та популяризації історико-культурної спадщини, з метою збільшення туристичних потоків, зростання інвестицій у розвиток туристичної інфраструктури та надходжень від туристичної галузі до міського бюджету, створення нових робочих місць, місто Луцьк обрало курс на розвиток туризму, як складової економіки міста.

За її словами, з цією метою у 2012 році вперше з міського бюджету було виділено кошти на розвиток туризму. Минулий рік ознаменувався значним зрушеннями та конкретними кроками в напрямку створення Луцьку іміджу туристичного міста: розроблено логотип, презентаційні матеріали (туристичний путівник, карта-схема центральної та старої частини міста Луцька), проект системи туристичного ознакування, відкрито оглядовий майданчик «Панорама Луцька», ініційоване створення міжнародного туристичного продукту «Шлях Гедиміновичів» тощо. Вперше місто Луцьк було представлене на двох туристичних виставках (Міжрегіональній туристичній виставці «Писанкове Прикарпаття» у м. Івано-Франківськ та 19-му Міжнародному Туристичному салоні «Україна 2012» у м. Київ).

Наталія Бунда наголосила, що турист – це, насамперед, інвестор, який приїжджає до міста витрачати гроші. При цьому виникає інше питання – як зробити так, щоб турист приїхав до Луцька. Благоустрій міста, розвиток культурно-мистецького та туристичного потенціалу, реклама міста – це складові, що сприяють розвитку міської туристичної галузі та збільшенню притоку туристів.

Також перед присутніми виступив й експерт з питань туризму, координатор програм з розвитку туризму в регіонах України проекту USAID "ЛІНК" (2011-2012), радник Голови Держтуризмкурорту (2012-2013), радник Луцького міського голови на громадських засадах Геннадій Друзенко. Він розповів як працює економічна модель туристичної галузі, який зиск місцевій владі та місцевим бюджетам від туризму, скільки робочих місць може створити туристична галузь, який її внесок у валовий продукт міської економіки. Геннадій Друзенко наголосив, що особлива увага повинна приділятися маркетингу, як ключовому інструменту виводу міста на туристичні ринки.

Він зазначив, що близько 1 млрд осіб щороку подорожує. На свої подорожі витрачають близько 3 млрд доларів США. Прямий внесок туристичної галузі у світовий ВВП становить 2,8 %.

За його словами, розвиток туристичної сфери дасть поштовх до залучення нових інвестицій в економіку Луцька.

Геннадій Друзенко наголосив, що у нашому місті є багато історичних та культурних пам’яток. Це дуже цікаво для туриста. Однак, у нас мала кількість готелів, мотелів та інших подібних закладів, де люди могли б переночувати. Загалом їх близько 20. Він порівняв Луцьк з містом Йорк (Велика Британія), яке має приблизно таку ж кількість мешканців. Там таких закладів – близько 180.

Розповів Геннадій Друзенко і про участь Луцька в найбільшій міжнародній туристичній виставці ІТБ-2013 у м. Берліні. Це дуже престижний захід. За його словами, поряд з іншими містами України на виставці буде представлений і Луцьк.

За словами радника міського голови, необхідно звернути увагу на промоцію. За його словами, в туристичному бізнесі, як і у будь-якому іншому, для того, аби продати товар необхідно гарно його прорекламувати.

Потому учасники зустрічі перейшли до обговорення, в ході якого торкалися теми ремонту автошляхів регіону, перспектив будівництва у Луцьку аеропорту, комфортного транспортного сполучення з сусідніми обласними центрами тощо.

На завершення зустрічі міський голова Микола Романюк подякував усім, хто відгукнувся на запрошення влади, та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині гостюючи у ...

КОМЕНТАРІ