На Рівненщині відкрили обласний перинатальний центр

На Рівненщині відкрили обласний перинатальний центр

27.02.13 12:05 0 1560
У його відкритті взяли участь Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Качур, голова облдержадміністрації Василь Берташ, голова обласної ради Юрій Кічатий.

Тож відтепер область має медичний заклад європейського рівня. Для Рівненщини він був необхідним, адже в регіоні - один із найвищих рівнів народжуваності. Натомість кількість проблемних вагітностей і пологів теж більша. Водночас у перинатальному центрі, обладнаному найсучаснішою апаратурою, працюватимуть за методами, які практикують у кращих світових клініках. Тож завдяки цьому більше немовлят отримали шанс народитися і рости здоровими.

Потужний обласний перинатальний центр на Рівненщині відкрили у рамках Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства», який ініціював Президент України Віктор Янукович. Медзаклад такого рівня став дев’ятим у державі і першим у Західній Україні.

За словами Першого заступника Глави Адміністрації Президента України Ірини Акімової, завдяки реалізації Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» вдається вирішувати проблему материнської та малюкової смертності. Адже якщо у 2009 році Україна за цим показником була серед країн-лідерів, то нині цю статистику вдалося суттєво змінити на краще. Тепер за рівнем материнської та малюкової смертності держава - серед аутсайдерів. Загалом у перинатальні центри, які відкрили за останні два роки, з держбюджету інвестували 415 мільйонів гривень, підсумувала Ірина Акімова.

Тим часом на зведення цього стратегічного для Рівненщини об’єкта залучали бюджетне фінансування (державний бюджет – 61 мільйон гривень, обласний – 16 мільйонів гривень), спонсорські кошти (майже 5 мільйонів гривень). Так, заклад, який був у Рівному донині, модернізували. Зокрема, існуюче приміщення реконструювали і зробили на поверх вищим, а також звели новий корпус. Завдяки цьому вдалося розмістити три нові відділення, яких донині не було через брак площі. Також тут створили потужну медичну базу, що відповідає європейським стандартам. Так, медики, зокрема, зможуть виходжувати глибоко недоношених 500-грамових малюків. Для цього облаштували спеціальне відділення. Загалом же у в оновленому закладі надаватимуть повний цикл медичних послуг на високому рівні. Обласний перинатальний центр став результатом ефективної співпраці національного проекту обласної влади та меценатів. Адже окрім медобладнання, закупленого за державний кошт, у перинатальному виходжуватимуть немовлят за допомогою апаратури, яку передав закладу Фонд Віктора Пінчука «Колиски надії».

Ірина Акімова подякувала голові облдержадміністрації Василеві Берташу за те, що влада Рівненщини вчасно і якісно виконали взяті на себе зобов’язання.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ